Въпрос за оценка на щета от Бул Инс

Оплачете се от неграмотни майстори или похвалете някой, който си разбира от работата ... Споделете от къде купувате части за вашят VW
ila
Автомобил:
Двигател:

Въпрос за оценка на щета от Бул Инс

Мнениеот ila » Пон 09 май 2005 9:27

Здравейте колеги!
Някой скоро сменял ли е предно стъкло на Г3, застрахован в Бул Инс?
На кратко какво се случи - изхвръкнал камък ми счупи предното стъкло. За няколко дена тругнаха "лъчи". В Бул Инс ми описаха щетата и ми казаха приблизително следното: ние работиме по цени на сервиз Тибо до вагон ресторанта. Смени си стъклото. Ние не искаме фактура и след един месец отиди да си вземеш парите за щетата. Не ми казаха колко пари ще получа.
Аз отидох в сервиз Тибо и ми казаха, че моето стъкло при тях ще струва със смяната 222 лева и давали бележка с която после да отида в Бул Инс. Докато се мотаех да видя на какви хора ще си поверя колата дойде един полицай също със счупено предно стъкло. На него пък му казали от Бул Инс да отиде в Тибо и там ще му сменят стъклото без да плаща. Този направо идивя като разбра , че трябва да си плати първо стъклото а после с бележката и след еди месец...
Провери в Кобра - там стъклата излизат 145лева.
Понеже ми се обърка главата имам следния въпрос:
Колко пари ще получа от Бул Инс и как (трябва ли ми тази бележка от стъкларите).
1. ако сменя стъклото в Тибо за 222 лв. ще получа ли от Бул Инс 222 лв.
2. ако сменя стъклото в Кобра за 145 лв, от Бул Инс колко ще ми дадат - 145лв, защото толкова ми е струвало или 222 лв. защто работят по цени на Тибо.
3. ако изчакам да мине един месец без да го сменям коло ще взема: - 222 лв по цени на Тибо, 145лв -Кобра, или някаква фиктивна сума под 100 лв.
4. Как стои въпроса с маркировката на новото стъкло

Потребителски аватар
Vladko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vladko » Пон 09 май 2005 13:33

Значи отиваш на оглед-завеждат ти щета-отиваш сам в Кобра сменят ти стъклото плащаш от теб след 30-40дни на каса в булинс вземаш точно толко-никаква далавера :( после отиваш на маркировка казваш че си за домаркиране и не плащаш нищо

ila
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ila » Пон 09 май 2005 15:03

а защо ме пращат в Тибо и там искат 222 лв.
по кое ще платят от Бул Инс по Кобра или по Тибо

Потребителски аватар
crashbg
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот crashbg » Пон 09 май 2005 18:52

Пращат те в Тибо защото всяка застрахователна компания си има доверен сервиз с който работи. За Бул инс това е Тибо.
Работил съм като застраховател, занимавал съм се точно с това щети по автомобили и от опит като човек познаващ застрахователите отвътре мога да ти кажа, че не съм убеден, че ще получиш точно колкото си платила (няма фактура, само хвърчащ лист, който не струва и стотинка).
Все пак дано ти платят това което ти ще вложиш напред.
Отиди задължително в Тибо за да си избегнеш неприятностите после и да не ти кажат "Ние нали ти казахме сервиз Тибо???".

Посетете CrashBG

Успех :wink: :wink: :wink:

Потребителски аватар
Vladko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vladko » Пон 09 май 2005 21:22

Ще ти платят по по-ниската цена.

ila
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ila » Вто 10 май 2005 8:58

[quote="crashbg"]Пращат те в Тибо защото всяка застрахователна компания си има доверен сервиз с който работи. За Бул инс това е Тибо.
Работил съм като застраховател, занимавал съм се точно с това щети по автомобили и от опит като човек познаващ застрахователите отвътре мога да ти кажа, че не съм убеден, че ще получиш точно колкото си платила (няма фактура, само хвърчащ лист, който не струва и стотинка).
Все пак дано ти платят това което ти ще вложиш напред.
Отиди задължително в Тибо за да си избегнеш неприятностите после и да не ти кажат "Ние нали ти казахме сервиз Тибо???".

Благодаря за отговора!
А вариант ли е да изчакам първо да видя колко ще ми платят от Бул Инс, а после според парите да Сменя стъклото.

Потребителски аватар
davidbros
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот davidbros » Вто 10 май 2005 11:16

Значи всичко абсолютно същото
Тибо 222лв
1 месец
В Булинс СЪС бележката от Тибо, щот я искат, и на каса 222 лв.
без бележка не знам ще стане ли що аз не я извадих ама те си я поискаха
не съм имал проблеми, и аз се учудих че искат 22 при 145 в Кобра

Дано съм бил полезен

ila
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ila » Сря 11 май 2005 8:32

[quote="davidbros"]Значи всичко абсолютно същото
Тибо 222лв
1 месец
В Булинс СЪС бележката от Тибо, щот я искат, и на каса 222 лв.
без бележка не знам ще стане ли що аз не я извадих ама те си я поискаха
не съм имал проблеми, и аз се учудих че искат 22 при 145 в Кобра

А стъклото , което са сложили в Тибо наистина ли е немско и има ли знак на W. Доволен ли си , наистина ли е зелено и не изкривява ли образа?

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Пон 25 юли 2005 12:55

Преди време ходих с един приятел в Бул Инс. Ставаше въпрос за предно и задно стъкло на ауди, та от Бул Инс му казаха че плащат по цени на въпросния сервиз до вагон ресторанта, и не му искаха бележка. Той так и направи и не е имал никакъв проблем. Така че според мене ни6то не пречи да си сложиш стъклото там.

Потребителски аватар
spokomen
Автомобил: VW Passat B3 Ford C-Max
Двигател: RP 1991 Durateck 2_0
Контакти:

Мнениеот spokomen » Пон 25 юли 2005 23:17

Защо не се обадиш отново, или не отидеш направо на касата за да питаш за бележката. Можеш даже да кажеш, че си си уредил по хубаво и по скъпо стъкло и дали ще ти платят ако вземеш бележка за него, или пък без бележка по цени на Тибо а ти да си поемеш разликата? По този начин ще разбереш как ще ти платят. От опит глава не боли. На мен за един мигач ми казаха , че трябва да занеса счупения на касата и да го предам, но от там никой нищо не ми поиска и за само дето го мъкнах, а после и 15 минути търсих кофа в района за да го изхвърля.

Потребителски аватар
Varbona
El Presidente
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Varbona » Вто 26 юли 2005 8:30

и аз правих упражнението
булинс, тибо, платих 222, след месец булинс ми ги изплатиха

Потребителски аватар
lsdbacko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lsdbacko » Вто 13 сеп 2005 22:09

Аз пък не. БулИнс ми направиха огледа, Тибо и ми казаха 220 лв., после при едни момчета от квартал Сухата река и за 120-130 лв ми смениха стъклото (оригинално-втора употреба), след месец от застрахователя взех 220 лв.

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Сря 14 сеп 2005 9:45

и мене в момента ми е счупено предното стъкло, оглед :arrow: нищо, карам със строшено, казаха ми да си го правя кадето си искам но щели да ми платят по Тибо.Ще изчакам парите и ще го сменя тогава. Я разадуите нещо за Винетката. Знам че се презалепя, но някой ходил ли е "по мъките" по както си му е реда да сподели как става номера. Просто ме интересува.:)

ila
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ila » Сря 14 сеп 2005 12:27

Съжалявам, че не се обадих да съобщя резултата - след 1 месец ми платиха 222лв и си поискаха бележката от Тибо.
С винетката няма проблем , онези от Тибо е отлепиха със сапунена топла вода като повдигнаха единия ъгъл и там полчха с водата, после се лепва на новото стъкло (така отлепват вс. лепенки)

Върни се в “Сервизи, магазини и части за VW”