Къде в Пловдив???

Оплачете се от неграмотни майстори или похвалете някой, който си разбира от работата ... Споделете от къде купувате части за вашят VW
Потребителски аватар
tumbavw
Автомобил: vw polo 1998 50hp
Двигател: 6 N

Къде в Пловдив???

Мнениеот tumbavw » Нед 10 фев 2008 22:56

Моля помогнете. Вчера си купих Поло 1.0 ми 55к.с. 98г. и на таблото пише "сервис инспект" или нещо подобно. Автоджамбаза ми каза, че трябва да се смени маслото и вс ще е ок, така ли е? Та въпроса ми къде мога да ида и да ми погледнат свястна ли е колицата, да е закачат на компа и да ми кажат връщан ли е километража и т.н. Като екстри има само предни ел.стъкла, хидравлика и готино СД сони. ПоКм е на 74000 уж истински. така изглежда и колата като нова без никаква забележка. Чудя се само недадох ли много пари? 5200 как ви се вижда? Благодаря предварително.

Потребителски аватар
pinsi
Автомобил: Polo 1.9D
Двигател: AEF 99

Мнениеот pinsi » Нед 10 фев 2008 23:19

:welcome_to_group

Потребителски аватар
blueice
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот blueice » Нед 10 фев 2008 23:20

Добре дошъл на борда!Ако таблото е пипано от спец много трудно да се разбере дане кажа невъзможно.Дано бабата дето я е карала да и е сменяла по-често масълцето с каквото трябва ,това в кръга на шегата :lol: :lol: В Пловдив за диагностика май само Милчо-Боша остана по свястен ,но и от него избягаха хората дето са в час с материята така че "проба-грешка"това е мое мнение.5200 незнам много ли е малко ли е но забелязвам че цените на автомобили втора употреба започнаха да се вдигат.Защо ли?Утре ще се поинтересувам за диагностика на друго място и ще пиша.

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Пон 11 фев 2008 17:45

Тея дет ти сменят маслото,трябва да могат да махнат надписа,питай ги дали ще го направят.Също така добре е да се направи промивка с тънко масло,преди смяната...Освен това смени и антифриза...и нека да погледнат маслото в скоростите...Абе направо и него да сменят,за да не пишеш тема-"проблем в ск.кутия..."
Дано колата да не се прецака нещо...-тогава ще си се прецакал и то много яко-все пак Пасат 4 се продаде за такива пари,а и Г3 се намира за толкоз...
:welcome_to_group :welcome_to_group

Потребителски аватар
Bahama man
Автомобил: VW Polo 1998
Двигател: AEF

Re: Къде в Пловдив???

Мнениеот Bahama man » Пон 11 фев 2008 19:00

tumbavw написа:Моля помогнете. Вчера си купих Поло 1.0 ми 55к.с. 98г. и на таблото пише "сервис инспект" или нещо подобно. Автоджамбаза ми каза, че трябва да се смени маслото и вс ще е ок, така ли е? Та въпроса ми къде мога да ида и да ми погледнат свястна ли е колицата, да е закачат на компа и да ми кажат връщан ли е километража и т.н. Като екстри има само предни ел.стъкла, хидравлика и готино СД сони. ПоКм е на 74000 уж истински. така изглежда и колата като нова без никаква забележка. Чудя се само недадох ли много пари? 5200 как ви се вижда? Благодаря предварително.

Колега трябваше още преди да си купил колата да е закараш на някой майстор да е чуе и евентуално да я закачиш и на компютъра.

Видях че си ми съгражданин ако мога да съм ти с нещо полезен свиркай :wink:

Потребителски аватар
staniliev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот staniliev » Пон 11 фев 2008 19:37

За надписа се поразрови малко из форума има написано как можеш да си го махнеш и сам,аз поразгледах и при мен стана.Ина4е ще ти жземат около 25 лв.грешни пари дет се вика.ще ти напиша по спомен как бешеНатискаш коп4ето за нулиране на малкия километраж,даваш на контакт и без да пускаш коп4ето държиш 10-на сек.Пускаш го и изклю4ваш от конт.Повтаряш и става.За това трябва да благодариш на колегата Plemon от него го нау4их,но наистина се маха надписа.

Потребителски аватар
staniliev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот staniliev » Пон 11 фев 2008 19:42

А и още нещо.Дори и да ти смени маслото ако не пипне компа няма да може да го оправи.По добре пробвай и после.Всеки комп.е направен да мига така на определени километри и затова се е полу4ило така.А за цената не се притеснявай.Аз за моита преди година и пет месеца дадох 6700. 1.4 APQ мотор също 98,само ABS няма.

Потребителски аватар
tumbavw
Автомобил: vw polo 1998 50hp
Двигател: 6 N

Мнениеот tumbavw » Сря 27 фев 2008 18:01

Благодаря на всички колеги отзовали се по темата. колата вече е прекарах през сервиза: промивка на ДВГ, масло, маслен ф-ър, въздушен ф-ър, ролка на ангренажа, ангренаж, ролка на пистовия, пистов и нещата се пооспокоиха. Надписа изчезна. Остана само леко нестабилна работа на ДВГ без да глъхне или да е с неравномерни обороти. Казаха Дроселна клапа за смяна била, ама по нататак, било скапо 300-400лв от сервиз Формула. А аз се чудя колите м.и. имат ли такава? Простете за невежеството. Благодарая на колегата съгражданин. Ако има нещо ще се обаждам.Wink

Върни се в “Сервизи, магазини и части за VW”