Надежден ли е Vag-coma за пълна диагностика ???

Оплачете се от неграмотни майстори или похвалете някой, който си разбира от работата ... Споделете от къде купувате части за вашят VW
PIPI
Автомобил:
Двигател:

Надежден ли е Vag-coma за пълна диагностика ???

Мнениеот PIPI » Чет 06 мар 2008 22:04

Здравейте,

Имам някакъв проблем със голфа и се интересувам как да го открия.Ползвам Vag-com и до сега бях доволен от него,но сега не отчита преполагаемата грешка,а според мен има такава,защото колата е доста тромава и не набира така,както трябва!Моля за мнението ви по въпроса,надежден ли е метода с тази програма или диагностиката в някой сервиз би ми помогнала повече и с какво я правят там(в сервиза)!?

Поздрави!

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Чет 06 мар 2008 22:16

http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=81949
Вече ти отговориха - ама за по сигурно питай и в някой друг подфорум :idea3

PIPI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот PIPI » Чет 06 мар 2008 23:38

Брато,не че имам нещо против vaskoto1,но ако не успея да се справя сам,то искам някаква професионална намеса!Не казвам,че момчето не е професионалист,но както видях от линка който ми прати,той също работи с Vag-com според мен!А след като това е неговият метод,то аз мога да си реша проблема сам,защото и аз боравя с тази програма!Попитах просто дали е надежден Vag-coma и ако не е,то да ми кажете другите методи за диагностика с по-различно оборудване!Благодаря все пак!

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Пет 07 мар 2008 0:34

колега зна4и толкова разбираш от програмата;то да триеш грешки не озна4ава 4е раз4иташ данните от реално време ;ако знаеш къде и какво да гледаш проблема се намира доста бързо
относно Ваското-пи4а е един от много добрите диагностици на бензинови мотори(не ще да се занимава с трактор4ета :wink: )
относно дизел4етата -не са много хората които 4уват петлите
упражняваи си малко пове4е англииския и руския и ще разбереш какви възможности има тая програмка :wink:
п.с бензиновите коли са с по сложни проблеми от дизеловите :!:
в оторизираните сервизи използват ВАС което е същото,а другите тестери нямат такъв пълен достъп до автомобила

PIPI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот PIPI » Пет 07 мар 2008 1:19

Благодаря за подробният отговор!Мисля че си прав,но целият ми проблем е че Голфа не е тук(в София) и искам да съм добре осведомен преди да се наложи да го докарвам насам.Още съм в начален процес на самоубочeние как се рзботи с Vag-coma,ни мисля в такъв случай да се постарая сам да фиксирам грешката!Знам че програмката не е само за "чистене на грешчици", и за това мисля да пусна някоя тема,с която да потърся накакво българско упътване на това как се работи с Vag-com при запалена кола например(как се мери налягането на турбото и т.н.)!А има ли възможност да имам проблем,който да не мога да открия чрез компютъра на колата?Все пак чакам още мнения за методите на диагностика!

Потребителски аватар
so.sec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот so.sec » Пет 07 мар 2008 1:20

niks76 написа:Ваското-пи4а е един от много добрите диагностици на бензинови мотори(не ще да се занимава с трактор4ета :wink: )

Току що се издигна в очите ми, без да го познавам! :D

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Пет 07 мар 2008 2:27

А ще ти падне бързо в очите - той така в началото те омайва - со кротце со благо и после като земе чука и въртииии по колата :shock - яко со кютек mhihi mhihi mhihi

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Пет 07 мар 2008 9:57

винаги има проблеми(в на4ален стадии)които не излизат като грешки
п.с колкото е по стара колата ,толкова по малко инфо има от компа :wink:
бг ръководство няма за програмата

najdobrix
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот najdobrix » Сря 12 мар 2008 8:14

Потребителски аватар
BuTlerOv
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BuTlerOv » Сря 19 мар 2008 14:12

Надежден е стига да знае6 как се работи с него. Вси4ко за колата може да разбере6

Върни се в “Сервизи, магазини и части за VW”