Авто- Електро- сервиз Мак-Рени в Борово - НЕ стъпвайте там!!

Оплачете се от неграмотни майстори или похвалете някой, който си разбира от работата ... Споделете от къде купувате части за вашят VW
Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Авто- Електро- сервиз Мак-Рени в Борово - НЕ стъпвайте там!!

Мнениеот Haralampi » Съб 26 дек 2009 0:40

Колеги пиша да споделя негативния си опит със авто- електро- сервиз за аларми, аудио и всичко електро в Борово (до бул. България и Тодор Каблешков) - "Мак - Рени" (или ЕТ РЕНИ):

http://www.makreni.hit.bg/

На кратко: Работата в сервиза е по-нескопосна и от уеб сайта им. Уважението е под всякаква критика, а стремежът на персонала е не да решат проблема, а да вземат колкото могат пари с минимални усилия. Абсолютно неорганизирана работа, некачествено и непрофесионално обслужване!!

По-надълго:

Отидох там с конкретен ел. проблем във вратата. Знаех със сигурност къде не е проблема и почти-сигурно къде е, но разбира се отидох с надеждата той да бъде оправен на място или да получа предложение как да решим проблема!

Обясних всичко подробно, дадох разпечатка от диагностика и ги помолих да се опитат да решат проблема или да предложат решение.
След обяснението на не особено любезен служител, прекарах над 2 часа в мотане зад и около колата, през което време никой не благоволи да ми каже и 1 дума - било то да седна някъде да изчакам или колко време ще отнеме.... Поеха колата все едно аз нямам общо с нея и съм невидим.
Един отви болтовете по кората на вратата, замести го друг, който да я махне... след около 20 минути (в които по нея не се работи, макар, че имаше поне 4-ма, които се мотаеха наоколо), дойде 3-ти, на който проблема бе обяснен на бързо (наложи се аз отново да обясня по-подробно) и почна да пробва в продължение на ХХ минути едно и също нещо по 100 пъти (всякаш очакваше изведнъж всичко да заработи от самосебе си :banghead: ).

В рамките на тези 2 часа и нещо, по колата бяха пипали 4-ма различно човека с общо чисто времетраене на труда (между огромните паузи) от не повече от 30 минути, 15мин от които беше зяпане и натискане на копчетата, всякаш изведнъж всичко ще се оправи. Междудругото се почваха още 2-3 коли по същия начин - всеки пипне и бяга.

В крайна сметка пред изумения ми поглед хванаха и почнаха да слагат кората.

Казвам "Какво става момчета? Защо затваряме???" - На което получих отговор, че проблема не е там, където им бях казал, че НЕ е и е там, където им казах, че Е. Точка на изречението. Без всякакъв друг коментар.

Викам "Добре де... е и кво правим??" - "Миии ние сега повече нищо не можем да направим".

Прикипя ми и повече нищо не попитах. За този "огромен" труд от половин час, за който бяха нужни 4-ма и над 2 часа за да ми кажат това, което вече знаех без всякакво предложение или идея за решението на проблема, ме таксуваха 20 лв. за "диагностика"

Нещата разбира се не свършват до там. Качих се в колата, прибирам се - понечвам да отворя вратата и усещам, че дръжката за отваряне се движи много хлабаво и отваря много по-назад. Разбира се в последствие се оказа, че жилото отзад не е закачено както трябва, а мърляшката на 2 на 3! След загубени 3 часа, бензин, 20лв и без всякакъв смисъл от цялото, се наложи и да си отварям и затварям кората на ново сам за да им оправя мърлящината!!!

ПОВЕЧЕ НИКОГА НЯМА ДА СТЪПЯ ТАМ!

Потребителски аватар
BRANDENBURG
Автомобил:
Двигател:

Re: Авто- Електро- сервиз Мак-Рени в Борово - НЕ стъпвайте там!!

Мнениеот BRANDENBURG » Нед 27 дек 2009 21:05

Същатата работа и в CRAFT в дружба,дето сменят катализатори.Там едни мърльовци те свалят от колата едва ли не на сила вкарват я ватре единият вдига на крик другия остава вътре а на теб ти казват да излезнеш на вънка и като намерят повредата ще ти кажат.През това време каквото могат ще го вземат,а недай си боже там да ти остане колата няколко часа за ремонт.

Потребителски аватар
yoan4o
магистрален бандит
Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
Двигател: Много газ и всичко ток

Мнениеот yoan4o » Нед 27 дек 2009 21:24

Добре де Харалампи,
Не ти знам причината, но със сигурност познаваш клубните майстори и си ходил при някои от тях. Защо не отиде и този път?
Ако ми кажеш, че не ги познаваш, няма да ти повярвам, понеже не си от "вчера" във форума.
Защо се доверяваш на такива келеши?
Аз по такива сервизчета не стъпвам одавна.
И на мен ми е писнало от некомпетентни "майстори".

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Мнениеот Haralampi » Пон 28 дек 2009 0:58

yoan4o написа:Добре де Харалампи,
Не ти знам причината, но със сигурност познаваш клубните майстори и си ходил при някои от тях. Защо не отиде и този път?
Ако ми кажеш, че не ги познаваш, няма да ти повярвам, понеже не си от "вчера" във форума.
Защо се доверяваш на такива келеши?
Аз по такива сервизчета не стъпвам одавна.
И на мен ми е писнало от некомпетентни "майстори".

Прав си... почнах от тях, но и Васко и Мишо са в отпуска до след празниците, а тогава аз няма да мога... :wink:

За това се стигна до този сервиз, който ми бе препоръчан... :screwy

Върни се в “Сервизи, магазини и части за VW”