Колко пари струва чисто нов турбокомпресор за GOLF 4 TDI 110
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Измамници във форума!!!
Специално за търговците!
Масла Motul и добавки Bardahl
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Измамници във форума!!!
Специално за търговците!
Масла Motul и добавки Bardahl
Колко пари струва чисто нов турбокомпресор за GOLF 4 TDI 110
Моля Ви, някой запознат с двигателите на VW, да ми сподели колко пари струва нов турбокомпресор за GOLF 4 1.9TDI 110hp. Моля ви препоръчайте ми нещо на разумна цена, защото аз все пак съм съвсем начинаещ и на този етап не желая да ставам съзтезател...
-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
Re: Колко пари струва чисто нов турбокомпресор за GOLF 4 TDI 110
Около 1000 лева, но може и тази цена да е с отстъпки. Ако са ти много - от моргата. За 200-300 лева ще намериш.
аз си купих към 1300лв борг варнер ккк
имаче 1700 - 2000лв гарет, който си е оригинално в колата
имаче 1700 - 2000лв гарет, който си е оригинално в колата
- Aprilia
- Автомобил:
- Двигател:
малко под 1200 лева с доставката, оригинал гарет, ново не рециклажи
http://www.ebay.de/itm/VW-Turbolader-Ga ... 4cef292d24
Търговеца е проверен, 2 турбини имам купени от там, всичко е чук
http://www.ebay.de/itm/VW-Turbolader-Ga ... 4cef292d24

- Aprilia
- Автомобил:
- Двигател:
brum написа:Около 1000 лева, но може и тази цена да е с отстъпки. Ако са ти много - от моргата. За 200-300 лева ще намериш.
ниска е тази цена за оригинал Гарет което не е рециклирано, защото Гарет продават и рециклирани турбини на по-ниска цена. Оригиналното ново ритейлва около 750 евро

по ибей изпадат, рециклирани от гарет турбини, и се намираха преди време за около 450 евро в Гарет кашоните, различаваха се от чисто нови само по номера

- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
потвърждавам писаното от колегата Априлия 

- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Аз се чудя дали рециклирано не е по-добре от чисто ново, защото един мой клиент работи в Turbo's Hoet / http://www.turbos-hoet.com/bu/ / и ми обясняваше един ден,как чисто новите турбини ги балансират така набързо и не си дават зор да ги балансират наптълно добре и често дефектирали значително по-рано от рециклираните, които по незнайна и за мен и за него причина,били доста по-добре балансирани и изкарвали по-дълго време.Това същото съм го чувал и от 2-3 магазина, където продават Гарет-и, а пък дефакто хората там имат интерес да ми продадат по-скъпото турбо т.е. новото и няма логика да ми кажат,че рециклираното е по-добро от новото...

- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
точно обратното е
една нерециклирана турбина може да изкара 2-3стотици хиляди км ,докато с рециклираната такива случаи няма
п.п лично мое мнение е че турбина втора употреба е по читава от рециклираната(от практика това съм забелязал)

една нерециклирана турбина може да изкара 2-3стотици хиляди км ,докато с рециклираната такива случаи няма
п.п лично мое мнение е че турбина втора употреба е по читава от рециклираната(от практика това съм забелязал)
- Aprilia
- Автомобил:
- Двигател:
zfa159 написа:Аз се чудя дали рециклирано не е по-добре от чисто ново, защото един мой клиент работи в Turbo's Hoet / http://www.turbos-hoet.com/bu/ / и ми обясняваше един ден,как чисто новите турбини ги балансират така набързо и не си дават зор да ги балансират наптълно добре и често дефектирали значително по-рано от рециклираните, които по незнайна и за мен и за него причина,били доста по-добре балансирани и изкарвали по-дълго време.Това същото съм го чувал и от 2-3 магазина, където продават Гарет-и, а пък дефакто хората там имат интерес да ми продадат по-скъпото турбо т.е. новото и няма логика да ми кажат,че рециклираното е по-добро от новото...
![]()
Защото от рециклирана турбина се печелят повече пари

Да се запитаме тогава защо за оригинално вграждане в колите се ползват само ФАБРИЧНО НОВИ турбини, а примерно Гарет не продават на ФВ рециклажи. Отговора е прост защото няма да добутат дори до гаранцията на колата

- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Е,аз само споделям какво казаха хората,вероятно е така,просто от 3 напълно различни места чух едно и също нещо
Може да е някакъв нов вид търговски лаф,с каквито вече е пълно за какво ли не

- Aprilia
- Автомобил:
- Двигател:
zfa159 написа:Е,аз само споделям какво казаха хората,вероятно е така,просто от 3 напълно различни места чух едно и също нещоМоже да е някакъв нов вид търговски лаф,с каквито вече е пълно за какво ли не
![]()
Просто знаеш че българите винаги обичаме да търсим под вола теле и когато нещо е очевидно винаги търсим начин да намерим нещо гнило в това и тръгват едни такива странни митове

Върни се в “Сервизи, магазини и части за VW”