Проблем с газовата уретба, моля помогнете

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
porostorm
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Проблем с газовата уретба, моля помогнете

Мнениеот porostorm » Съб 02 фев 2008 15:32

Здравейе, колата не е VW но реших да потърся съвет и при вас, тъй като гледам че имате цял раздел по темата...

Та..., карам BMW E30 1.8 карбуратор и колата до вчера си работеше перфектно както на газ така и на бензин.
Днес сутринта реших да си сменя една крушка на таблото, за целта се разкача една корица. Смених я крушката, закачих кората/на кората седи копчето за бенз/газ /. Тръгвам да преместя колата, паля на бензин но забелязвам, че копчето не свети /по принцип свети червено когато е на бензин и зелено когато е на газ/, викам си сигурно е изгоряла лампичката. Тръгвам да превключа на газ, но колата гасне... Свалям пак кората да проверя да не съм прекъснал някоя жица, тъй като жиците от копчето минават през кората но за жалост всичко е вред. Отварям кутията за бушоните и гледам, че бушона на който е вързана газовата е изгоерял. Сменям го но от тук идват проблемите. Копчето вече работи, но когато превключа на газ имам чувството, че изпарителя направо бълва газ... и шуми все едно наливам газ с пистолета на газстанцията :( Откачих жиците от клапана преди изпарителя/мисля, че така се казва/ и газ въобще не излизаше, т.е мисля че проблемът е в този клапан, но знам ли!? Моля, който е по-наясно с газовите инсталации да помогне, да даде съвет или да препоръча свестен и НЕдерящ кожи газаджия в София /по принцип съм от Младост/.
Това е клапана за който говоря: Изображение

Благодаря Ви предварително!

Потребителски аватар
porostorm
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот porostorm » Съб 02 фев 2008 15:51

Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Съб 02 фев 2008 17:41

Така от разстояние е малко трудно да се диагностицира такъв проблем :roll: Иначе може да разгледаш http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... sc&start=0

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Съб 02 фев 2008 21:28

Ако искаш намини утре - май цял ден ще работя :)

Потребителски аватар
porostorm
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот porostorm » Съб 02 фев 2008 23:01

The_Machine написа:Ако искаш намини утре - май цял ден ще работя :)
Кажи по-точно как да стигна до теб, че не съм много ориентиран :oops:

Благодаря ти!!!

Върни се в “Автогазови уредби”