Газова уредба с или без газов инжекцион на ABF мотор ?

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
bugster
Автомобил:
Двигател:

Газова уредба с или без газов инжекцион на ABF мотор ?

Мнениеот bugster » Нед 03 фев 2008 22:55

Привет колеги. Реших да се газифицирам. И понеже ABF-четата са рядкост, почти не открих мнения за газова на тези мотори.
Та реших да слагам пропан-бутан газова. Чух различни мнения за или против газов инжикцион на този мотор. Количката ми е Голф-3, 2.0 литра двигател, GTI 16V, 97 година, 150 коня, с метални колектори.
Бегачка е но с тези цени на бензина не се издържа. Погледнато реално живея на 500 метра от работата си и колата за ходене до работа почти не я ползвам. Но за 5 месеца имам 8К км. Този разход идва просто от това че си карам за кеф, тук таме из Софето и извън него.
Но какво де се прави като обичам шофирането :)
Та идеята ми е с газовата да не я спъна. Някои казват понеже колекторите на са пластмасови, няма смисъл от инжекцион. Вървежа ще е същия ... почти. Други казват ако не сложа инжекцион ще я спъна. А аз искам във вървежа на газ, да няма разлика от този на бензин . Може ли да се размине без инжикциона? Причините се сещате че са финансови. С инжекцион скача поне 2 пъти цената на уредбата - не че няма да ги прежаля ако ще е по добре така.
Решението да се газифицирам е окончетелно, само още не съм решил дали да е с газ инжикция или не.
Съвети моля! Не ме щадете .... който разбира тука се спира :lol:

Потребителски аватар
quattro^^
Автомобил: audi a6 c5
Двигател: AJL

Мнениеот quattro^^ » Пон 04 фев 2008 0:41

Щом си с метални колектори,по принцип няма проблем с обикновенна газова,ще сложиш кихалки,хубави свеще,кабели,дистр. капачка и т.н.т. и готово,ся ако парите не са ти проблем газовия инжекцион винаги е по-дорбе :wink: а и друго ако слагаш обикновенна газова най-важно е кой ще ти я поставя :wink: ,колегите от софия могат да ти препоръчат добър газаджия

Потребителски аватар
doko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doko » Пон 04 фев 2008 11:31

С обикновенната газова поемаш много повече рискове.
Ще гори повече, ще върви по малко, може да иамш птоблеми с обороти, с гърмежи и.т.н.
Ако имаш възможност слагай газов инжекцион и ще останвеш мн доволен.
:wink:

Върни се в “Автогазови уредби”