Може би моите въпроси ще се сторят на повечето от вас глупави, но разбирам от коли толкова, колкото и от вътрешна медицина – т.е. абсолютно нищо. Зная само как да се кача в колата, да запаля и да тръгна

Също така бих желал да отбележа, че поставям въпросите си след като сам изчел значителна част от постингите във форума.
Значи да започна:
1. Първата дилема е дали да сложа газова уредба на колата или не – четох във форума, че зимата била най-малка далаверата, зависело колко се кара колата, с пропан-бутанова газ имало смисъл до към 2009 година, след това само на метан щяло да има далавера. Аз самият незная колко ще я карам колата, но по груби изчисления през 2006 ще измина не по малко от 12 000 км (4х 1500 км от Бг до Гер и обратно и останалото из германия). Евентуалната прогноза за 2007 също е така. Аз обаче живея в Германия и тук бензина не е 80-90 цента (1,60-1,80 лв), а е 1,30 €. Газта е около 0,56 €. Май нямаше да е лошо да отбележа и каква кола е

2. В случай, че стигна до слагане на газова – каква марка ще ми препоръчате за голф 3, има ли вобще значение от марката? Какво трябва да има една газова уредба, т.е. като отида в сервиза кадето ще я слагат трябва да кажа какво искам все пак

3. колко струва поставянето на темпомат (четох, че на английски го викат Cruise controll) и възможно ли е поставянето на такава джаджа на Голф 3? Пести ли се гориво с него наистина?
4. Последното което ме притеснява – зареждането на газ (не че имам представа как се зарежда). В Бг няма да е проблем, но извън Бг май трябвало някакъв адаптор с който да мога да зареждам, някой може ли да ми даде повече инфо по въпроса (колко струва и откъде се купува)?
Ами мисля, че това е всичко, незнам дали трябваше да направя наколко постинга - за всеки въпрос отделен постинг примерно, но ще ме извините надявам се ако съм сгрешил.
Благодаря ви предварително,
buFka