Прокапа ми изпарителя...

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
Plamen_RI
Автомобил:
Двигател:

Прокапа ми изпарителя...

Мнениеот Plamen_RI » Чет 15 май 2008 18:27

От едната пластмасова тръбичка която излиза от изпарителя от известно време ми капчи антифриз, та въпроса ми е има ли смисъл да пробвам със ХОЛЦ, или направо при газаджия трябва да ходя :roll: защото хабер си нямам от изпарители...

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Чет 15 май 2008 18:30

Продават се нови само пластмасовите щуцери - към 2 лева беше единия и стотинки уплътнението му :)
Сменя се за нула време.
Какъв е изпарителя - някои имат нужда от разглабяне, а като ще се разглабя ако мембранките са стари може и те да се сменят профилактично.

Потребителски аватар
Plamen_RI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plamen_RI » Чет 15 май 2008 19:42

Ами БРЦ е Машинке, той трябва ли да се разглабя :roll: препролагам че и антифриза трябва да се точи пак :lol: можеш ли ма ме ориентираш колко парички ще ми излезне смяната на мембраните :roll:

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Чет 15 май 2008 20:06

Plamen_RI написа:Ами БРЦ е Машинке, той трябва ли да се разглабя :roll: препролагам че и антифриза трябва да се точи пак :lol: можеш ли ма ме ориентираш колко парички ще ми излезне смяната на мембраните :roll:

Около 45 лв е работата+ мембранките.
БРЦ-то се отваря, да! Отвътре пластмасовите щуцери са захванати със зегерки. Продават се и алуминиеви, но те пък кородират, та ти предлагам по-добре да вземеш пластмасови.

Потребителски аватар
Golf`mafia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golf`mafia » Пет 16 май 2008 22:20

Plamen_RI разглабяй смело преди 2-3 дни извърших същата галимация на изпарител брц не бях и пипал изпарител през живота си но с помоща най вече на The_machine се справих с разликата че обаче ми продадоха тоя щуцер за 5 лева :)

Върни се в “Автогазови уредби”