относно работата на ЕКУ-то на бензина и газовия инжекцион

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
bugster
Автомобил:
Двигател:

относно работата на ЕКУ-то на бензина и газовия инжекцион

Мнениеот bugster » Вто 20 май 2008 17:13

Колеги имам следната чуденка!
ЕКУ-то на бензин какво управлява, когато колата работи на газ. Кои параметри се контролират от двете ЕКУ-та, когато колата работи на газ и на бензин.
По специално въпроса ми е за времето за впръскване на гориво. Понеже смених чипа наЕКУ-то на бензина. Интересно ми е ЕКУ-то на газовия инжекцион дали самостоятелно контролира времето за впръскване на гориво или ползва тайминга на ЕКУ-то на бензин.
Настройваха ми газовия инжекцион след смяната на чипа и разхода ми се качи. А новия чип за бенз малко удължава времето за впръскване на гориво. Дали времето се е качило когато колата е и на газ?

najdobrix
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот najdobrix » Вто 20 май 2008 17:40

Ммммм,ДА

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Вто 20 май 2008 18:01

http://www.nissanbg.com/forum/viewtopic.php?f=17&t=6851 -надявам се че ще ти е от полза.

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Вто 20 май 2008 21:19

Газовите инжекциони са само едни пиджибек платки всъщност :) - модулират сигнала до бензиновите инжектори и го пращат до газовите, като има малки отклонения по ламбда и това е :)

Потребителски аватар
bugster
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bugster » Вто 20 май 2008 22:18

The_Machine написа:Газовите инжекциони са само едни пиджибек платки всъщност :) - модулират сигнала до бензиновите инжектори и го пращат до газовите, като има малки отклонения по ламбда и това е :)

А real time ли е това, или при настройка на газовия инжекцион се записват настройките в ЕКУ на газовия настройките от ЕКУ-то на бинзина и след това когато работи на газ, просто си ги чете от газовото ЕКУ?
Идеята ми е ако сложа стария чип и си настрои газовия, след това да си сложа отново перформанс чипчето и то да важи само за работата на бензин?
Дали ... или ....... :roll:

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Вто 20 май 2008 22:29

Картите са: при Х мс отваряне на бенз инжектор чрез коефицент се променя според обороти...

Тоест ако чипа ти бърника само времето на инжекторите, то може да се настрои при по-малкото време да е по-малко горивото - при повечето да пръска повече газ :)

Потребителски аватар
bugster
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bugster » Пон 26 май 2008 11:29

Чипчето ми бърника количеството гориво което се впръсква, намаля времето за запалване на сместа, дига прекъсвача на оборотите и лъже малко ламбда сондата.
Това което не мога да си обясня е EКУ-то на газовия копира ли тези настройки, след това си ги съхранява в неговата памет и когато колата работи на газ, дали се допитва изобщо до ЕКУто на бинзина.
Ако се върна стария чип със сегашните настройки на газовия дали ще ми спадне разхода?

Върни се в “Автогазови уредби”