Голф 4 - на около 1900 оборота колата започва да придърпва

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
encho
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Голф 4 - на около 1900 оборота колата започва да придърпва

Мнениеот encho » Чет 05 юни 2008 20:34

Имам проблем който не мога да решя . Колата е Г 4 с мотор 1.4 16 В на около 1900 оборота колата започва да придърпва до около 2000 об. Ходих при маисторите на газовия инжекцион Фобус . регулираха я но проблема остана . Казаха че проблема е в запалването Смених свещи . на КТС всичко е нормално но придърпва . Някой има ли този проблем ?
mod edit: vasstop

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Чет 05 юни 2008 20:48

При падане на оборотите ли придърпва, или при вдигане на оборотите?

Потребителски аватар
veselin111
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот veselin111 » Чет 05 юни 2008 21:18

Az проблем с придърпване нямам а имам проблем с оборотите на празен ход на бензин,след като сложих АГУ-то. Първите два дена с газовата никав проблем,след това като палих на бензин започнаха да ми падат оборотите(паля -скачат на 1000 и малко и след това падат на около 400-500 и така се задърват за около 10секунди),а след още няколко дена започна и да гасне, а като се опитам да подам газ с педала,колата започва да заглъхва>като превключа на газ нямам никакъв проблем(Преди да сложа газовата не съм имал никакъв проблем с паленето, дори и в най-студеното време). Проблема се оказа(след като ходих при майстора, който слага газовата), в това че на ламбда сондата не му харесва емулатора и Компютъра трупа грешки. тогава го нулирахме(с откачане на акумулатора) да го пробваме дали е от това проблема и се видя че проблема е в това. сега карам няколко дена така за да ми натрупа пак грешки и като почнат да падата пак оборотите, ще отида при него за да види точно какви са грешките и дали са еднакви , ще му мислим някъв специален емулатор дето да стане за мойта кола(иначе с вървенето нямам проблем). ако някой може да подскаже какъв емулатор трябва за мойта кола ще съм благодарен(АГУ-то е LOVATO) i в момента е с някъв стандартен емулатор(така каза майстора). Иначе с АГУ ми идва много доволен разхо...демек доста по тънко от бензина :D

Потребителски аватар
encho
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот encho » Пет 06 юни 2008 15:16

оборотите леко се покачват и започва да придърпва , след 2000 се изтрелва направо но зора е да мина 1900 оборота

Потребителски аватар
red_vento
Автомобил: Vw Vento
Двигател: AAM

Мнениеот red_vento » Съб 07 юни 2008 21:58

veselin111

Аз карам Венто и като сложих гаста карах точно 1 месец без ядове нито на бензин нито на гас но след това започна да прави мизерии на бензин отидох при моя газаджия и каза че трупа грешки вапреки симолаторите и место да се маха всеки пат клемата на акомолатора да се рестартира компютарът тои сложи ресет реле което прекасва (+) захранването кам компютарът при всяко гасене на автомобилат и по този начин се рестартита и след около 5 минути колата започва да варви без ядове и пали на бензин без да мени обороти и да гасне ;)

Върни се в “Автогазови уредби”