на колко градуса да настроя тапа
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
на колко градуса да настроя тапа
Днес си монтирах и аз тап но се чудя на колко градуса да го настроя засега съм го дал на 5 ако някой има тап и е със същия двигател PF 107 hp моля да сподели за да не се чудя
- auubau
- Автомобил:
- Двигател:
От опитите, които съм правил на ABS, който е със шлайфана глава и то доста и степента на сгъстяване е над 10,5 повече от 7,5 градуса от ТАП-а (при условие, че центровката на запалването е по заводски параметри)като, че ли не ги харесва много. В момента съм го оставил на 5 градуса и ми харесва. На PF степента на сгъстяване не е под 10 и определено си мисля, че и на него ще са му много над 9 градуса. Но все пак без пробване нама да мине. Но за да имаш обективна преценка колко градуса е най-добре трябва и центровката от делкото да е точна.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
колегата споменава степен на сгъстяване а не компресия - две отделни неща са.
колкото е по-висока степента на сгъстяване - толкова по високооктанов бензин иска /иначе има детонации/
и при шлайфана глава, т.е. повишена степен на сгъстяване при по-голямо предварение има възможност от детонации..
но газта така или иначе е с по-висок октан и за нея си трябва повече предварение за да изгаря пълноценно.
колкото е по-висока степента на сгъстяване - толкова по високооктанов бензин иска /иначе има детонации/
и при шлайфана глава, т.е. повишена степен на сгъстяване при по-голямо предварение има възможност от детонации..
но газта така или иначе е с по-висок октан и за нея си трябва повече предварение за да изгаря пълноценно.
- TURL
- Автомобил: Passat
- Двигател: AFN
- Контакти:
да питам на ABS заводското предварение е 6-7 градуса, има ли ефект от ТАП даващ 7.5. Питам, защото съм решил да си сложа ТАП а в момента съм с предварение определено от производителя за мотор ABSauubau написа:От опитите, които съм правил на ABS, който е със шлайфана глава и то доста и степента на сгъстяване е над 10,5 повече от 7,5 градуса от ТАП-а (при условие, че центровката на запалването е по заводски параметри)като, че ли не ги харесва много. В момента съм го оставил на 5 градуса и ми харесва. На PF степента на сгъстяване не е под 10 и определено си мисля, че и на него ще са му много над 9 градуса. Но все пак без пробване нама да мине. Но за да имаш обективна преценка колко градуса е най-добре трябва и центровката от делкото да е точна.

- IVD
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
vvk79 написа:да питам на ABS заводското предварение е 6-7 градуса, има ли ефект от ТАП даващ 7.5. Питам, защото съм решил да си сложа ТАП а в момента съм с предварение определено от производителя за мотор ABS [list=]
Колега май не си разбрал тапа дава +7.5 на твоите 6-7 значи предварението ти става 6+7,5 =13.5
Зависи от модела и марката на ТАП-а. Не е задължително да добавя към нормалното предварение на бензин.
Върни се в “Автогазови уредби”