B4 94г. ABS - маркуче от моното

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
mmmladenov-vw
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

B4 94г. ABS - маркуче от моното

Мнениеот mmmladenov-vw » Чет 24 юли 2008 7:58

Да питам аз ... колата ми даде 16-18 на 100 разход в града та се зачудих от какво може да е .... погледнах около моното и какво да видя ( и чуя ) - едно гумено маркуче ( около 8 см. ) си виси от моното от задната страна и си смуче въздух. Когата го запуша с пръст и колата започва да гасне .... иначе си има едно друго черно и много тясно, което си ходи до филтъра. Та питам аз ,какво е това чудо, от него ли ми е повишения разход , къде трябва да е закачено това маркуче ( бяло и не съвсем тънко )?
Газовата е LOVATO.

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Чет 24 юли 2008 13:38

Май говориш за вакуумчето за клапата за топъл-студен въздух......свържи го с клапата под филтъра и направи нов реглаж на газовото.....просто реглажът ти е правен но отворено маркуче...сиреч други параметри на вакуума...затова като го затвориш колата гасне

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Чет 24 юли 2008 20:26

Щом маркучето е дебело, то най-вероятно е за един датчик до кутията на въздушния филтър... :)

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пет 25 юли 2008 8:52

The_Machine написа:Щом маркучето е дебело, то най-вероятно е за един датчик до кутията на въздушния филтър... :)

"Датчикът" е клапа командвана от компютъра,която отваря и затваря за да вентилира резервоара чрез макуума под моното ...парите минават през екофилтъра,който се намира под кутията на въздушния филтър...Препоръчаните процедури са същите като ако е маркучето на клапата за студен/топъл въздух....

Върни се в “Автогазови уредби”