проблем при прехвърляне от бензин на газ

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
vanio_bs
Автомобил:
Двигател:

проблем при прехвърляне от бензин на газ

Мнениеот vanio_bs » Пет 08 авг 2008 12:21

с газов инжекцион бардолини съм(голф4 1,6SR) днес като запалих колата запали на бензин и започна да прехвърля на газ почна обаче да се тресе и нещо по д капака гръмна и започна да пуши и и след извесно време спря от какво може да е защото ме е страх да се опитвам да я паля пак

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Пет 08 авг 2008 14:39

Силно ли гръмна? Отвори капака и погледни дали няма счупени колектори ако са пластмасови, или нешо по въздуховода.... Ако я палиш недей да минаваш на газ! Закарай я на газаджията ти да я види! Дано си ме разбрал, че виждам не му разбираш много много!
:welcome_to_group

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Пет 08 авг 2008 15:11

Първо отвори капака и виж има ли поражения видими?
Ако няма пробвай да я запалиш на бензин и карайки я само на бензин беж при газаджията да си оправя бакиите...

Потребителски аватар
vanio_bs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vanio_bs » Нед 07 сеп 2008 13:40

да пише че има малко развитие по въпроса : идва човек гледа я нямаше никакво видимо поражение по колата ; от тогава мина мого време и забелязах че разхода ми на газ се е покачил доста 17/100 градско , водих я в сервиза в бургас където обслужват бардолини направиха ми настойки наново (икономични) и ми казаха да я засека пак но ми дава 15-16 разход ; та си мисля всичкия тоя дим да не е бил от газовия клапан
и това да е било газ защото до скоро имах Самара с газово и испускаше точно от там газ но постоянно ,ако може някой да каже на прав път ли съм и дали е възможно :roll:

Потребителски аватар
vanio_bs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vanio_bs » Нед 07 сеп 2008 13:43

само да добавя че от тогава съм чистил дросела( сам :oops: ) и нямам проблем с прехвърлянето и паленето :wink:

Потребителски аватар
vanio_bs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vanio_bs » Пон 08 сеп 2008 19:10

айде колеги кажете нещо :?

Върни се в “Автогазови уредби”