Ниски обороти гасне- решено: Стъпков мотор - 209 лв

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
sebastianz55
Автомобил:
Двигател:

Ниски обороти гасне- решено: Стъпков мотор - 209 лв

Мнениеот sebastianz55 » Вто 14 авг 2007 10:41

Прегледах някои теми няма същия проблем та да питам.

Имам газова, преди около 1000 км сменях всичко по нея в двигателния отсек. Преди съм имал проблеми с релето за газ бензин, смесваше дветегорива, но сегашното е обвито в силикон и не виждам подобен проблем.
Струва ми се че звукът през ауспуха се е праменил към леко спортен... но може и да е от това,ч че аусуха се скапва. Резпробиван ми е катализатора, защото беше запушен.

Газовата е регулирана веднъж около 500 км.

Една хубава сутрин запалих на газ и колата угасна. Не можеше да държи воъбще обороти на газ или на бензин. След малко каране се оправи и два дена нямаше проблем. След това спрях за 1 час в заведение и при ново палене проблемът се повтори. На следващия ден отидох на близък газ сервиз - човека провери газовата и каза, че изпарителя е скапан, Ловато, не слагали такива от 2-3 години... защото имали някакъв проблем на някакмо моторче или подобно в него. Та опита се той да регулира и колата заспа на 900 оборота на газ и бензин. Имаше стнед и оборотите там отговаряха на тези в колата. Хубу. Облаче каза, че не се знае кога ще изгърми, да ходя да го сменям.

Днес паля и същия проблем. Запалих на бензин колата гасне. След като поработи малко на бензин държи 500 оборота на газ по трудно. Но и при двете горива от време на време гасне. Струва ми се че харчи много.

Въпросите са следните - наистина ли може да е изпарителя, така че той да създава проблем и на газ и бензин.
Дали може да се смесват горивата пак или да се дави колата поради някаква прибина т.е. докато работи на бензин да пуска газ и да дави.
Как мога да проверя дали ак ооспра газта ще се оправи? Знам че отзаде има кранчета... те регулират ли се или само се отвъртат за пиране и пускане? Да ги спра пък да видя дали ще се оправи.

Предложения и мнения? Да ходя ли при газаджиите които са ви слагали газовата - дали реално това е проблем от изпариталя или газовата система?

Последна промяна от sebastianz55 на Вто 14 авг 2007 22:38, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
sebastianz55
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sebastianz55 » Вто 14 авг 2007 14:31

Стъпков мотор се оказа. Въпреки че на моменти работи на моменти не...
Да отбележа, че съм доволен от сервиза за газ в княжево, където човека въобще не ме размотава с глупости.

Lock.

Потребителски аватар
6669
Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
Двигател: AHF 1999

Мнениеот 6669 » Вто 14 авг 2007 15:42

напиши в заглавието че проблема е решен и решението за да се подсещат по от рано :wink:

Потребителски аватар
XIKS
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

....

Мнениеот XIKS » Сря 15 авг 2007 1:54

стъпковия мотор заминал ли ти е или просто е зацапан моя правеше така свалиха го промиха го и всичко е ок :)

Потребителски аватар
hipnotic
Автомобил:
Двигател:

агу

Мнениеот hipnotic » Пон 08 сеп 2008 10:22

колега какви пари е ступковото мотор4е и колко ти излезе ре6аването на този проблем 4е сам го закъсал и аз ако мойе и да ме насо4и6 каде да отида .Благодаря предварително :wink:

Потребителски аватар
bboikov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bboikov » Пет 12 сеп 2008 13:05

Какво е това стъпково моторче бе, моето струва 40 лв, втора ръка БОШ, от арабите на Симеон. АЙде ново е 100 лв., каквъв ти е инжекциона та 200 лв. :gruebel :gruebel :gruebel :gruebel :gruebel :woooow:

Потребителски аватар
hipnotic
Автомобил:
Двигател:

стъпков

Мнениеот hipnotic » Съб 13 сеп 2008 20:54

някои 6те мойе ли да го снима и да го пусне в темата по възмойност на 1,6 i 75 kon4eta :roll: 4е да пробвам да си го по4истя :077:

Върни се в “Автогазови уредби”