Здарвейте,
Имам 2 въпроса:
- От около 2 седмици имам ГИ Старгаз, с изпарител Симгаз. Изминал съм около 500 км на газ. Като отворя капака мирише на газ. Миризмата не е много силна и идва откъм изпарителя. Понякога се усеща и в купето. В началото нямаше никаква миризма, появи се след около 300-400 км пробег.
Има ли основание за притеснение?
Преди да отида при газаджиите искам да питам първо вас, защото за тях почти всичко е нормално.
- Засякох разхода на газ, 10 л/100 км, като пътуването беше около 80 % извъндрадско, без много ръчкане (90-110 км/ч). Нормален ли е този разход според вас? Колата е от гаража ми Голф 3 ГТИ 115 к.с.
Благодаря!
Мирис на газ и разход, ГИ Старгаз
- dlug
- Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
- Двигател: AVB
При ГИ не би трябвало да мирише на газ толкова, че чак да я усещаш. Аз съм с нормална газова и пак не мирише. Трябва да си завра носа до изпарителя или до някой от маркучите за да усетя миризма.
Относно разхода също ми се струва една идея по-висок, като се има предвид скоростта с която си карал.
От друга страна газовата ти е чисто нова. Може би е хубаво да измине известен пробег и да се настрои добре преди да добиеш реална представа за оптималните и качества.
Относно разхода също ми се струва една идея по-висок, като се има предвид скоростта с която си карал.
От друга страна газовата ти е чисто нова. Може би е хубаво да измине известен пробег и да се настрои добре преди да добиеш реална представа за оптималните и качества.
ГИ мирис
Колега върни се при газаджиите.Не искам да говоря лоши работи не не е един случая да поставят градиски маркучи за бода и дори на газта.За парите които си дал не трябва да имаш никакви миризми и тям подобни
Определено трябва да отидеш при газаджиите,аз съм със същия ГИ,на Старгаз и имах същия раход като твоя ,но след като ми бутнаха малко настройките падна на 8,5/100 извънградско(с климата и скорост 110-120),а промяна във вървежа няма,ина4е в града си харчи около 11/100 сега като е по хладно.Ама все пак зависи си от трафика и ръчкането естесвено.
Върни се в “Автогазови уредби”