Голям разход на газ - идеии ?
- spa
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Peterman написа:има ли развитие ?
Засега не. Последно на извънградско ми даде 13/100. На отиване за 100км 1/4 по индикатор, после за останалите 100 3/4 от газа. Верно че индикатора не е миродавен ... ама има нещо гнило. Сега си карам на бензин да я видя как е. На извън градско ми даде 7-8, на градско 13. Но ще покарам още да видим. След седмица две сигурно ще се направи обстоен преглед на газовият клапан и изпарителя.
- spa
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Danny boy написа:ако смениш въздушния филтър може да се пооправи.Зависи на каква степен на замърсеност са ти настройвали колата.
От филтър няма как да дойде толкоз много разход. Иначе филтъра е сменен и след това е настройвана колата. Определено не е до настройка на колата. Проблема е някъде изпарител или клапан. Тези дни ще се свали да се види на какво дережде е.
- spa
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Така - днеска колата беше на профилактика. При сваляне на изпарителя имаше изтичане на газ, коеот спря след спиране на притокоа от към бутилката. Това показа, че клапана не затваря. В същото време клапан е проверяван и освен това колата е седяла 3 седмици без да се кара на ГАЗ с цел проверка за изпускане и резултата беше, че е без грам загуба от бутилката. Явно един път затваря друг път не. Доста крив проблем който е трудно да се хване. Беше сменен с нов. На изпарителя му се направи профилактика - дефакто почистване - друг проблем не е имал. Сега остава да се види резултата след като се покара малко. Ще пиша пак като вече има засичане на разхода.
- spa
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
jagler написа:Според мен колегата да не се занимава с даване на пари по диагностики ,ами да си смени изпарителя с Ловато много е важно какъв е изпарителя ,той до голяма степен определя и разхода щом другото му е наред.
Явно май не четете ами само си чешете пръстите... Както и да е !!!
След като покарах към 1000км - ефекта от смяната на газовият клапан:
Градско каране - около 12л/100км
Извънградско - 90-120км/ч + клима - около 8-9л/100км
Магистрала - 150км/ч + извънградско 100км/ч + клима - около 10л/100км
- spa
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
vanio_bs написа:колега ако може да пишеш колко ти струва цялата работа с газовия клапан
Ами за профилактиката на изпарителя ми взеха 15лв, а за газовият клапан (ловато) 35лв. Това е всичко.
Само да вметна след смяната на клапана се оправи и паленето на колата - в последната година и повече палеше след 7-10 врътки, а след като е палена веднъж пали веднага. Явно клапана е почнал да изпуска, инжекциона се е пълни с газ и от там проблем с паленето. Някак си обаче свързването на проблема на паленето с изпускане на газ не е дошло нито на мен нито на разните майстори.
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
spa написа:jagler написа:Според мен колегата да не се занимава с даване на пари по диагностики ,ами да си смени изпарителя с Ловато много е важно какъв е изпарителя ,той до голяма степен определя и разхода щом другото му е наред.
Явно май не четете ами само си чешете пръстите... Както и да е !!!
След като покарах към 1000км - ефекта от смяната на газовият клапан:
Градско каране - около 12л/100км
Извънградско - 90-120км/ч + клима - около 8-9л/100км
Магистрала - 150км/ч + извънградско 100км/ч + клима - около 10л/100км
joker
Регистриран:21 Ное 2006
Местожителство: Варна
VW Golf III 1994
1781 ABS Пуснато на: Пон Авг 04, 2008 13:46 Заглавие:
--------------------------------------------------------------------------------
Аз се повтарям ама пак да кажа....ако газовият клапан е задръстен с гарфит се получават следните фекети:
1.Котвата не затваря плътно и газ изтича непрекъснато във всмукателните колектори ....дори и при спрян ДВГ...миризма не се усеща защото всичко се отлага в ДВГ и изпускателната уредба..това естествено дига разхода независимо от настъпването...
2.Газта"свършва" по-рано....всвъщност не свършва,ами поради запушената цедка налягането пада критично при намаляване на газта и ти се струва,че газта е свършила....фалшив висок разход....
Всичко това при мен се отстрани с изчистването на цедката на газовия клапан....сега разходът ми е около 10/100 градско и то на къси разстояния..
А кой ти писа да си оправиш газовия клапан?????????????????
- spa
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
joker написа:....
Аз се повтарям ама пак да кажа....ако газовият клапан е задръстен с гарфит се получават следните фекети:
1.Котвата не затваря плътно и газ изтича непрекъснато във всмукателните колектори ....дори и при спрян ДВГ...миризма не се усеща защото всичко се отлага в ДВГ и изпускателната уредба..това естествено дига разхода независимо от настъпването...
2.Газта"свършва" по-рано....всвъщност не свършва,ами поради запушената цедка налягането пада критично при намаляване на газта и ти се струва,че газта е свършила....фалшив висок разход....
Всичко това при мен се отстрани с изчистването на цедката на газовия клапан....сега разходът ми е около 10/100 градско и то на къси разстояния..
А кой ти писа да си оправиш газовия клапан?????????????????
Чеснто казано газовият клапан беше тестван и проверен. Нямаше изтичане и затваряше. Просто при проверката (мамка му и клапанска) той е работил като хората. По късното намирането на проблема в него беше голяма доза късмет...
Мога да добавя към т.1 - проблем с паленето поради пренасищане с газ.

Проверката на бензин никога не е задължително да се зарежда до горе бенц. Ако го направиш по следния начин:
1.Зареждаш газ и караш на бензин, докато бензинът свърши.
2.Като ти свърши бензина превкючваш на газ и на най-близката бензиностанция слагаш определено количество бензин(за по-лесни изчислиня е по-добре да е кръгло число 10,20,30 и т.н. литра в зависимост от финансовите възможнсти).
3.Включваш на бензин и караш докато бензина отново свърши.
4.Правиш си изчисленията на базата на заредения бензин и изминатия пън по километраж.
например
20л за 150км - 13л/100км приблизително.
1.Зареждаш газ и караш на бензин, докато бензинът свърши.
2.Като ти свърши бензина превкючваш на газ и на най-близката бензиностанция слагаш определено количество бензин(за по-лесни изчислиня е по-добре да е кръгло число 10,20,30 и т.н. литра в зависимост от финансовите възможнсти).
3.Включваш на бензин и караш докато бензина отново свърши.
4.Правиш си изчисленията на базата на заредения бензин и изминатия пън по километраж.
например
20л за 150км - 13л/100км приблизително.
Върни се в “Автогазови уредби”