газов инжекцион - голям разход, къде да ида за настройки,

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
nikiks
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

газов инжекцион - голям разход, къде да ида за настройки,

Мнениеот nikiks » Пон 11 авг 2008 15:24

монтирах си газов инжекцион на ПОЛО 1.4, 16v но не съм доволен, разхода е градско - 13, 14 на 100км., и 10,5, 11 на 100 извън града с климатик. Струва ми се доста множко за такава кола с мотор 75 к.с, доскоро карах лагуна 2000 куб., 115 к.с с изпарител BRC която на извънградско с климатроника ми гореше 9, 9.5 на 100км. пробвах я и на трите режима - икономи, нормал и турбо но ефекта е нулев. Моля, дайте координани при кого и къде да отида да я настроят, явно тези които я слагаха са газаджии колкото аз космонавт, освен всичко останало забива муцуната на 3500, 4000 оборота, аз съм от шумен, но не ме бърка да ида и по далеч стига да си струва. Благодаря предварително.

Потребителски аватар
kamo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kamo » Пон 11 авг 2008 16:27

Какъв е инжекциона?
Ходи при тоя дето го е монтирал.

Потребителски аватар
Каспър
Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
Двигател: A20NHT Turbo 250 HP

Мнениеот Каспър » Пон 11 авг 2008 22:03

Нека позная-инжекциона ти е Фобос :lol:

nikiks
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот nikiks » Чет 14 авг 2008 15:32

бутилката и сондата са BRC а всичко под предния капак е мисля че беше силванио или нещо такова ще погледна и пак ще пиша. Ходих при този който я монтира, закачи я на лаптопа и ме извика да гледам, вижда се на какви обороти работи мотора, на колко милисекунди впръсква гориво и някаква графика но както и да е според него всичко е перфектно, направи ми впечатление че се променят оборотите и милисекундите когато се вкл. климатика което бих казал е нормално но да ме убеждава че без климатик разхода ще ми падне с 3 до 4 литра на 100 не вярвам

Потребителски аватар
kbot
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kbot » Пет 15 авг 2008 8:45

Каспър написа:Нека позная-инжекциона ти е Фобос :lol:
Друго си е като имаш "турбо" режим :)
Чувам че най-добре ги настройвали при "производителя", може би си струва разходката

harry81
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот harry81 » Пет 15 авг 2008 10:51

Колега,аз също имах като твоя проблем,като си сложих газ.инжекцион.Колата гореше 10/100 извън града,но след редица настройки се оказа,4е са ми сложили по големи дюзи и затова е проблема.Разбери какви са ти дюзите,моите бяха двойка,но като ми сложиха 1.8 се оправи работата.

nikiks
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот nikiks » Пет 15 авг 2008 14:13

здравейте, значи колегата КАСПЪР позна инжекциона ми е ФОБОС, или поне така пише на управляващия блок и на куплунгите за дюзите а за изпарителя не зная много на шибано место е и не се вижда, така че колега КАСПЪР ако ти си пребродил пътеките за настройки казвай. Другия колега вече даде първата идея за номера на дюзите, давайте акъл за втората, народа казал "питай патило не старило"

Потребителски аватар
Каспър
Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
Двигател: A20NHT Turbo 250 HP

Мнениеот Каспър » Съб 16 авг 2008 11:00

Колега досетих се ,че инжекциона ти е Фобос просто защото един колега тези дни ми описа абсолютно същите симптоми като твоите.Колата му е Ситроен Ксантия с Фобос газов инжекцион.След третото ходене за настройки в сервиза на Фобос в София каза,че може би са му оправили колата.При него също харча беше голям и при 2000 об. колата тресеше.Отиди в сервиза и ги тормози да си настроят софтуера и да ти погледнат дюзите.Доста са некадърни тези момчета там,но само те имат последните версии на софтуера.Мисля, че проблема ти е в настройките.

fasty
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот fasty » Чет 06 ное 2008 0:29

Иди в ПАН СЕРВИЗ на околовръстното търсиш Наско , един от малкото ,който им разбира на Фобосите в София .След посещение при него колата ми литна без това да се отрази на разхода. Ако още не си решил проблема разбира се.
Извинявай сега видях че си от Шумен.

Върни се в “Автогазови уредби”