искам да питам колегите първо някой чувал ли е за такова нещо дет се слага някуде по газовото и периодично рестартва компа и съответно чисти натрупаните грешки.
Един газаджия днес без да погледне нищо освен един поглед на изпарителя ми казва че ми трябва такова и и с/у скромната сума от 60 кинта ще ми го ТУРИ. аз попринцип не виждам смисъл от това щот аз и сам мога да си го рестартвам като поискам.
А по принцип на мен проблема ми е че кат позагрей дърйи доста високи обороти на газ. Знам че най вероятно е степ мотора, но исках да видя дали проблема не е някуде другаде, а той тоя направо ме фърли в десета глуха, че и сляпа и суката и аз не знам ква.
и тъй ако има някой колега дет знае нещо за няква си подобна простотия или просто иска да изрази мнение да заповяда
МЕРСИ

въпроси за няква джаджа дет чисти грешките в компа
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
По принцип аз съм си сложил само ламбда симулатор - плюе разни импулси към комп-а и го лъже,че всичко е ток и жици
.Реално погледнато това нещо,за кеото ти говориш е едно реле - просто ти спира захранването на ЕКУ-то и така го ресетира....според мен лично това е пълна простотия а газаджиите много го обичат понеже така не се занимават с нищо - колата работи ли - работи....всичко е точно.....и в действителност е така ама....докога?....тоя комп не е мислен да се ресетира на всяко палене (сметни си само колко ресета има само за една седмица ако си караш колата из града по няколко пъти на ден ежедневно).
Релето и монтажа определено не струва 60 кинта - има безброй теми и ръководства,където пише кой точно пин т.е. кой кабел на ЕКУ-то трябва да прекараш през релето и да го закачиш където трябва....едно реле с куплунг и всичко ти е 10-тина лв. и....50 за монтаж?!?
ама парите са си твои все пак
По повод конкретния ти въпрос - аз лично няма да си сложа такова нещо никога.Не ми е нужно понеже газта е настроена както трябва (The_Machine има много общо с това) и откакто забих и ламбда симулатора не задържа кой знае колко оборотите.....сваля ги съвсем малко по-бавно от на бензин.А симулатора струва 30лв (моя поне) и можеш и сам да си го сложиш - елементарен е.
Успех!

Релето и монтажа определено не струва 60 кинта - има безброй теми и ръководства,където пише кой точно пин т.е. кой кабел на ЕКУ-то трябва да прекараш през релето и да го закачиш където трябва....едно реле с куплунг и всичко ти е 10-тина лв. и....50 за монтаж?!?

По повод конкретния ти въпрос - аз лично няма да си сложа такова нещо никога.Не ми е нужно понеже газта е настроена както трябва (The_Machine има много общо с това) и откакто забих и ламбда симулатора не задържа кой знае колко оборотите.....сваля ги съвсем малко по-бавно от на бензин.А симулатора струва 30лв (моя поне) и можеш и сам да си го сложиш - елементарен е.
Успех!
Върни се в “Автогазови уредби”