:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

мирише на газ в купето 2

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
aaaaakt
Автомобил:
Двигател:

мирише на газ в купето 2

Мнениеот aaaaakt » Сря 24 дек 2008 11:09

здравейте колеги ,необходимо ми е вашата помощ ,вчера вечерта забелязах че при пуснато топло парно мирише на газ в купето автомобила ми е пасатб3,изпарител и газов клапан ловатто .направих тест с веро и вода и забелязах че входящата търба с газ към клапана на снадката с винта образува мехурчета.Пристегнах я и при следващата проба с веро и вода неотчете да изпуска газ.Запалих и пуснах парното но пак ми мирише на газ.напръсках изпарителя с веро и вода доколкото успях но невидях да има мехурчета .някакви предположения къде да търся проблема.Изпарителя ми е на около 1000-1300км.Благодаря предварително и весели празници .мен ме чакат 400км път и дано го оправя :( :oops: :banghead: :banghead:

весела коледа на всички здраве ,щастие късмет на всички . :D :D моля да ме упътите къде се намират въздуховодите т.е пред пасажерското място ми е разположен изпаритела и въздуховода мисля че директно си поема от изпаренията и затова мирише.как да го затворя поне този до изпарителя ,извинявам се ако питам за глупост но ми казаха че евентуално от въздуховодите дърпа при пусното парно :oops: :oops:

Последна промяна от aaaaakt на Чет 25 дек 2008 12:09, променено общо 3 пъти.

Потребителски аватар
steli
Автомобил: Голф2
Двигател: ЕZ 1989

Мнениеот steli » Сря 24 дек 2008 11:34

Провери дали нямаш някъде дупка по пътя на отработените газове и вентилатора да ги засмуква в купето

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Сря 24 дек 2008 11:38

Изтича от някъде... При мен в момента пуска малко от клапана но се търпи. Иначе ми се е случвало да видя сцепен маркуч от тройника за към карбуратора. Обикновенно са два провери всичкио, явно е по близко до отвора на въздуховода за вентилацията... :roll:

aaaaakt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aaaaakt » Сря 24 дек 2008 13:25

Tinko написа:Изтича от някъде... При мен в момента пуска малко от клапана но се търпи. Иначе ми се е случвало да видя сцепен маркуч от тройника за към карбуратора. Обикновенно са два провери всичкио, явно е по близко до отвора на въздуховода за вентилацията... :roll:

ще го проверя благодаря

aaaaakt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aaaaakt » Сря 24 дек 2008 13:31

steli написа:Провери дали нямаш някъде дупка по пътя на отработените газове и вентилатора да ги засмуква в купето

за всеки случай наново затегнах връзките на газовия клапан и ги проверих,прави ми впечатление че мерише леко около изпарителя но един колега който мина около мен ми каза че е нормално.В купето мисля че е по малко мириса. Весели празници :006: :ahoy а аз ще се огледам къде е въздуховода и да го проверя :oops:

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Сря 24 дек 2008 15:35

aaaaakt написа:
steli написа:Провери дали нямаш някъде дупка по пътя на отработените газове и вентилатора да ги засмуква в купето

за всеки случай наново затегнах връзките на газовия клапан и ги проверих,прави ми впечатление че мерише леко около изпарителя но един колега който мина около мен ми каза че е нормално.В купето мисля че е по малко мириса. Весели празници :006: :ahoy а аз ще се огледам къде е въздуховода и да го проверя :oops:

Не е нормално не трябва изобщо да мирише на газ... :roll: :roll: Весели празници! ;) :да:

Потребителски аватар
DimoNN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DimoNN » Пет 26 дек 2008 8:18

Tinko написа:Не е нормално не трябва изобщо да мирише на газ... :roll: :roll: Весели празници! ;) :да:

не е нормално да мирише! има изтичане от някъде, провери с една насапунисана и разпенена гъба всички газопроводи и връзки! хора правете си годишен преглед на газовите, особено пък ако ви замирише на газ! не е шега работа това ей :!:

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Пет 26 дек 2008 14:22

DimoNN написа:
Tinko написа:Не е нормално не трябва изобщо да мирише на газ... :roll: :roll: Весели празници! ;) :да:

не е нормално да мирише! има изтичане от някъде, провери с една насапунисана и разпенена гъба всички газопроводи и връзки! хора правете си годишен преглед на газовите, особено пък ако ви замирише на газ! не е шега работа това ей :!:

Така е но като ида да правя преглед, ония гледа гледа вика, а тва тука така, това онова и накрая да добре бутилкатз ти е екстра. Ни ми вика запали колата нито нищо! След прегледа си отворих газовата бутилка да сменя на сондата уплътнението и самата сонда ми се разпадна в ръцете от вътре беше прегоряла цялата от газта... За тва, че нищо не е сигурно.... :roll: Ако усетите мириз на газ бягайте при човек дето разбира от това. :wink:

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пет 26 дек 2008 22:15

Има златно правило....щом мирише на газ колата се спира от движение до отстраняване на причината!!!Освен ако водачът на МПС не е завършил ускорен курс за камикадзета!!!!

Потребителски аватар
kossel
Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
Двигател: 103 коня 1600 16V

Мнениеот kossel » Съб 27 дек 2008 4:08

По същия начин с верото си провери и бутилката отзад в багажника !!!

Върни се в “Автогазови уредби”