Полото гасне само на газ

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
Stefo`o
Автомобил:
Двигател:

Полото гасне само на газ

Мнениеот Stefo`o » Съб 29 ное 2008 17:04

Здравйте колеги карам поло 1.4мпи, 60кс, 2000г. Гасне само когато карам на газ и то при намаляване на скоростта. В момента , в който натисна съединителя и оборотите падат (не винаги, но доста често и е наситина неприятно) и колата е изгасва и като дам на 2ра,3та в зависимост от скороста при която е изганала пали и продължава напред. Извинявайте че пускам нова тема, но забелязвам че на старите дори като е писано на ново не им се обръща много внимание :)
До колкото прочетох по останалите теми проблемите бяха следните :
1.датчик на Хол + бобина
2.Температурен датчик - щом е загряла основно
3.клемореда
4.Стъпково моторче

Дали е този проблем и при мен като гасне само на газ, а на бензин нямам никакви проблеми. Мерси предварително.
гас? може ли да си малко по неграмотен? mod edit: vaskoto1

Последна промяна от Stefo`o на Нед 30 ное 2008 17:24, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
snupeca
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH
Контакти:

Мнениеот snupeca » Съб 29 ное 2008 17:37

Правил ли си центровка? Според мен, направи една профилактика на изпарителя най-добре :wink:

Потребителски аватар
Stefo`o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stefo`o » Съб 29 ное 2008 19:51

Центровка има 100% даже се оказа, че съм сменил и датчика на Хол http://prikachi.com/users/trotkata/4k.jpg , http://prikachi.com/users/trotkata/5n.jpg ако е това :) но все пак ще предам на майстора да види пак центровката. Виж за изпарителя изобщо не съм се замислиял ще кажа и него да го проверят :) МЕРСИ много ще Ви държа в течение и приемам и други предложения. Мерси отново (bow)

Потребителски аватар
bbboiko2004
Автомобил: VW Polo 2f
Двигател: 3f - 1993

Мнениеот bbboiko2004 » Нед 30 ное 2008 15:06

на мен ми беше така и вчера изчистих дроселовата клапа и се оправи :shock

Zarrick
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zarrick » Пон 29 дек 2008 11:44

Ние имаме подобен проблем. Колата е Passat B5 97г. 1.6 - 101к.с. бензин. Монтиран е газов инжекцион наскоро. Проблема е че при нормално каране примерно на 2500-3000 оборота при намаляване на скоростта за спиране, да кажем на светофар, или при изключване от скорост и вървене на свободен ход оборотите падат под нормалните които поддържа колата на свободен ход -900об/мин и гасне, просто не ги задържа на 900 а падат долу и гасне. Не го прави винаги, но е мн неприятно по светофарите и може да доведе до инцидент заради втвърдяване на спирачките след изключване на сервото. Някои имал ли е подобен проблем. Предполагаме че е от газовото, защото преди да го сложим не ми е правило впечетление да го прави. Така или иначе ще я караме при майстора дет го слага, ама все пак някои съвет няма да ми е излишен. Благодаря Ви!

Zarrick
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zarrick » Съб 03 яну 2009 13:07

Никой ли не е сблъсквал с подобен проблем?

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Нед 04 яну 2009 23:43

Най-вероятно ще се оправи само с пренастройване на стойностите на инжекторните времена на празен ход :)

Върни се в “Автогазови уредби”