Колеги, вчера отидох да заредя газ на една от бензиностанциите на ШЕЛ и ми отказаха да ми заредят, защото извода за зареждане не бил извън колата. Имали били някакви проверки преди 2-3 дена, глобили ги и нямало да зареждат повече коли, на които извода не е отвън. Моя е на края на багажника, точно докъдето се затваря капака. Имам минат преглед на газовата през май месец и тогава инспектора каза, че не е проблем да бъде така и ми завери, така беше и миналата година.
Какво е това, някакво ново изискване ли? Официално влязло ли е в сила и ако да, откога?
А между другото, след това отидох на ЛУКОЙЛ и там ми заредиха съвсем нормално. Дори си взех и карта за отстъпка.
Проблем със зареждане на бензиностанция на ШЕЛ
- spirof
- Автомобил: Audi A4 B5
- Двигател: ADR 1998
- Контакти:
Инспектор Менте!!!
Конзолата за зареждане задължително трябва да е извън купето!!!
..... "Чл. 94. (1) Устройството за пълнене на резервоара да е осигурено срещу завъртане и предпазено от замърсяване и попадане на вода.
(2) (В сила от 23.09.2006 г.) Когато резервоарът е монтиран в пътническото или багажното отделение, устройството за пълнене се поставя откъм външната страна на автомобила.
http://lex.bg/laws/ldoc/2135491631
Конзолата за зареждане задължително трябва да е извън купето!!!
..... "Чл. 94. (1) Устройството за пълнене на резервоара да е осигурено срещу завъртане и предпазено от замърсяване и попадане на вода.
(2) (В сила от 23.09.2006 г.) Когато резервоарът е монтиран в пътническото или багажното отделение, устройството за пълнене се поставя откъм външната страна на автомобила.
http://lex.bg/laws/ldoc/2135491631
Последна промяна от spirof на Пон 15 дек 2008 15:25, променено общо 2 пъти.
- bugster
- Автомобил:
- Двигател:
Мен пък са ме питали за стикер дали имам за да ми заредят и това на Petrol.
Казах че имам - оня даже не провери дали имам и къде е.
Друг път пък леко се опънаха на друга бензиностанция задето конзолата ми била в багажника ......
Просто си намираш друга бензиностанция
Едва ли ще стане така че да не можеш да си зареждаш ако конзолата ти е в багажника ...
В крайна смета пък и процедурата по извеждането извън купето не е сложна, ама защо да си разваляш калниците
Казах че имам - оня даже не провери дали имам и къде е.
Друг път пък леко се опънаха на друга бензиностанция задето конзолата ми била в багажника ......
Просто си намираш друга бензиностанция

Едва ли ще стане така че да не можеш да си зареждаш ако конзолата ти е в багажника ...
В крайна смета пък и процедурата по извеждането извън купето не е сложна, ама защо да си разваляш калниците

- BastunSelski
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- KingoftheROAD
- Автомобил: VW Transporter T4 1995
- Двигател: ACU
- Контакти:
- golf avenue
- Автомобил: vw golf variant
- Двигател: azj 02
Явно навсякъде са тръгнали на проверки от 2-3 дни, онзи ден ме върнаха от Лукойл- аз нямах нито стикер, нито преглед , нито паспорт на уредбата, а и извода за пълнене е в багажника. днеска вече всичко си имам, освен извода за пълнене- никой неможе да ме накара да си нарежа колата. заредиха ме без проблем пак на същия Лукойл.
-
- Автомобил:
- Двигател:
На мен когато ми монтираха газовата от сервиза казаха, че ако не ми изкарат отвън зареждачката немогат да ми узаконят уредбата. Иначе преди 2 години май беше с предната кола точно след нова година на 1-2 януари като зареждах на шел пича реши да ми провери стикера, че нямали право да зареждат ако не е минала на преглед. Тогава на скоро бях минал, но стикера ми беше в жабката, а на бутилката беше стария. Оня пич вика няма да ти заредя. Аз извадих стикера лепнах го и викам ЗАРЕЖДАЙЙЙЙЙЙ
)). От тогава на тази бензиностанция никога не са ме питали за преглед. Явно като ги глобят се правят на интересни няколко дена и толкоз.

- slavi ivanov slavov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Върни се в “Автогазови уредби”