Здравейте,
Става въпрос за Голф 3 1,6, агу-то е ловато, слагано преди 3-4 месеца(6-7000км). Проблемът е, че колата гасне и после не може да запали. В началото ми се случи само няколко пъти на бензин като позагрее и ако паднат малко оборотите. Сега редовно го прави това на бензин, а отвреме на време и на газ и дори и при по-високи обороти и изобщо не мога да запаля. След известно време се оправя от само себе си. Дайте съвет от какво може да е. Също така днес видях, че нивото на маслото много бързо е паднало под минимума (редовно го проверявам) - дали това може да има нещо или това си е отделен проблем.
Благодаря предварително.
Голф 3 агу гаснене
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Голф 3 агу гаснене
Маслото най-вероятно е отделен проблем.
За гасненето залагам на датчик на Хол или бобина
За гасненето залагам на датчик на Хол или бобина

-
- Автомобил:
- Двигател:
И аз съм за датчик на Хол
- checheto
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
още един глас за датчика на Хол. Абсолютно същите симптоми като на мен. Голям зор беше докато го хвана- принудих се да закача диод към датчика. След поредното гаснене при опит да запаля диода не мигаше и хоп- датчик на Хол. Има писано във форума как се връзва диода. Направи го, ще ти спести много пари.
Успех!!!
Успех!!!
Здравейте отново,
Благодаря за отговорите. Оказа се, че е бобината. Смених я и сега всичко е ок. Надявам се това да помогне на някой в бъдеще.
Поздрави.
Благодаря за отговорите. Оказа се, че е бобината. Смених я и сега всичко е ок. Надявам се това да помогне на някой в бъдеще.
Поздрави.
-
- Автомобил:
- Двигател:
checheto написа:още един глас за датчика на Хол. Абсолютно същите симптоми като на мен. Голям зор беше докато го хвана- принудих се да закача диод към датчика. След поредното гаснене при опит да запаля диода не мигаше и хоп- датчик на Хол. Има писано във форума как се връзва диода. Направи го, ще ти спести много пари.
Успех!!!
Колега би ли описал как се свързва диода или линк към темата, че нещо не успях да я открия

- checheto
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
от датчика излизат 3 кабела: '-', '+' и '0'. Значи, диодът се връзва м/у '-' и '0' през резистор ( примерно 680ома, до 1килоом). Резистирът е м/у '0' и анода. Аз си прекарах по-дълги кабели директно в купето и при работа на двг диода мига.
Надявам се инфото да е полезно. поздрави!
- Прикачени файлове
-
- Hall element.JPG (7.93 KиБ) Видяна 960 пъти
- nikolai_an
- Автомобил:
- Двигател:
checheto написа:от датчика излизат 3 кабела: '-', '+' и '0'. Значи, диодът се връзва м/у '-' и '0' през резистор ( примерно 680ома, до 1килоом). Резистирът е м/у '0' и анода. Аз си прекарах по-дълги кабели директно в купето и при работа на двг диода мига.
колега,резистора се вързва последователно на диода и с тях се затваря веригата м/у "-"и "0"така ли е,че не ми стана ясно от обясненията,ако съдим по схемата е така....
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега много благодаря
това е една много полезна схема за локализиране на проблем с датчика на хол.
Как точно трябва да се държи диода при нормално работещ и при неработещ датчик?
Да колега последователно е резистора.

Как точно трябва да се държи диода при нормално работещ и при неработещ датчик?
колега,резистора се вързва последователно на диода и с тях се затваря веригата м/у "-"и "0"така ли е,че не ми стана ясно от обясненията,ако съдим по схемата е така....
Да колега последователно е резистора.
- checheto
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
резисторът се слага винаги последователно на светодиода, иначе диода ще изгори от тока, преминаващ през него.
На тихи обороти светодиодът мига, като подадеш гас започва да мига с по-висоа честота ( увеличават се импулсите, подавани от Хол датчика). Ако има проблем в датчика,колата не пали и съответно при въртене на стартер няма да има индикация от диода.
На тихи обороти светодиодът мига, като подадеш гас започва да мига с по-висоа честота ( увеличават се импулсите, подавани от Хол датчика). Ако има проблем в датчика,колата не пали и съответно при въртене на стартер няма да има индикация от диода.
- nikolai_an
- Автомобил:
- Двигател:
значи и по време на въртенето на стартера трябва диода да премигва?
- nikolai_an
- Автомобил:
- Двигател:
ами аз съм а абу мотор и маи че тази букса ми е на стоиката до делкото,ако не бъркам.... 

Върни се в “Автогазови уредби”