ако има някой с такъв двигател на газ или метан нека ми пише.. ако може!
защото съм намерил една колица Толедо 1.8 20В автоматик и съм много навит за колата но не съм много на ясно с автоматиците , слаби места и т.н.
ще съм благодарен ако някой си изкаже мнението !
по принцип темата не е за този форум но и Голф 4 е със същия двигател доколкото знам !
поздрави от русе
1.8 20V Автоматик на газ/метан -
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
Re: 1.8 20V Автоматик на газ/метан -
Kaкво те притеснява не разбирам?
Дали ще стане на газ?
Става си перфектно с ГИ - както и мотора с ръчна кутия - няма разлика
Дали ще стане на газ?
Става си перфектно с ГИ - както и мотора с ръчна кутия - няма разлика

- yoyoyovo
- Автомобил: VW Golf Rallye
- Двигател: 1H
- Контакти:
Колега нямаш проблеми за газ(ГИ) на тази кола.Много такива съм направил и никакъв проблем само пропан бутан естествено.Ако я вземеш сменяй си маслото на автоматика всеки 40 000 км. за да нямаш ядове.
ами аз в момента съм с толедо 1.6 2000 година.
но искам да го сменям вече ... и съм много навит на едно такова 1.8 20в автомат, това за обслужването не е проблем , кахъря се ако излопа да кажем кутията колко ще ми е скъп ремонта .. и т.н. ей тва е !
а и между другото Толедото ми е на Метан и няма грижи и мисълта ми е да прехвърля ГИ от едната на другата кола, разбира се в сервиз не в гаража
погледнах че колегата е писал естествено на пропан бутан , ако е метан , ще пречи ли на автомата ? аз мисля че не !
и точно затова искам да намеря някой кой то да сподели разход обслужване и т.н.
от 1.6 и 1.8 20в разликата в обслужването не е голяма като се има вредвид че почти всичко е идентично с изключение на двигател и ск. кутия.. ...
благодаря все пак за отгожорите...
и още повече се навивам и явно скоро ще си карам само с дясна ръка и десен крак

но искам да го сменям вече ... и съм много навит на едно такова 1.8 20в автомат, това за обслужването не е проблем , кахъря се ако излопа да кажем кутията колко ще ми е скъп ремонта .. и т.н. ей тва е !
а и между другото Толедото ми е на Метан и няма грижи и мисълта ми е да прехвърля ГИ от едната на другата кола, разбира се в сервиз не в гаража

погледнах че колегата е писал естествено на пропан бутан , ако е метан , ще пречи ли на автомата ? аз мисля че не !
и точно затова искам да намеря някой кой то да сподели разход обслужване и т.н.
от 1.6 и 1.8 20в разликата в обслужването не е голяма като се има вредвид че почти всичко е идентично с изключение на двигател и ск. кутия.. ...

благодаря все пак за отгожорите...
и още повече се навивам и явно скоро ще си карам само с дясна ръка и десен крак

- kickd0wn
- Автомобил:
- Двигател:
Здравей,
Аз съм с Г4, 1.6 автомат и газов инжекцион стефанели. Нямам никакви проблеми, динамиката е еднаква като на бензин, а разхода с литър отгоре.
Кутията ако се строши ремонта няма да е много повече от това да правиш кутия с ръчни скорости. Разбира се преди да я вземеш е силно препоръчително да минеш през сервиз за автоматични кутии или поне с теб да има човек, който разбира как трябва да се държи автомата.
Ако всичко е наред с колата не се замисляй.
Аз съм с Г4, 1.6 автомат и газов инжекцион стефанели. Нямам никакви проблеми, динамиката е еднаква като на бензин, а разхода с литър отгоре.
Кутията ако се строши ремонта няма да е много повече от това да правиш кутия с ръчни скорости. Разбира се преди да я вземеш е силно препоръчително да минеш през сервиз за автоматични кутии или поне с теб да има човек, който разбира как трябва да се държи автомата.
Ако всичко е наред с колата не се замисляй.

- djiliev
- Автомобил:
- Двигател:
На а4 със същият двигател съм, колата е с италиянски ГИ Тартарини и е с ръчни скорости. Двигателя няма никакви проблеми с газта. Само че си погорява но е нормално все пак не 1,6 моно... Вдига ми разход около 1-2 литра отгоре на бензина но е добре. Само те съветвам ако ти ще слагаш ГИ отдели си повечко парички за италиянски защото при българските ГИ може да си вкараш голям филм... За метан имам познат с а3 и същият двигател беше доволен но все пак доста се губи от динамиката а и метана не е много евтин вече.
ами аз съм с ГИ на ФОБОС от година и нещо нямам оплаквания, доволен съм.Колцата ми гори 6кг градско и пада до 4 извън града при средна скорост 110-140 + според зависи.
мисълта ми е че искам да си взема съшата колица само че 1.8 20В автоматик и така.. любопитвтвам още за да не стане така че да си бия някой автогол.мерси за инфото колега !
мисълта ми е че искам да си взема съшата колица само че 1.8 20В автоматик и така.. любопитвтвам още за да не стане така че да си бия някой автогол.мерси за инфото колега !
- sin orel C20XE
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Milefff написа:ами аз съм с ГИ на ФОБОС от година и нещо нямам оплаквания, доволен съм.Колцата ми гори 6кг градско и пада до 4 извън града при средна скорост 110-140 + според зависи.
Няма,спокойно,тествано е хиляди пъти!
- djiliev
- Автомобил:
- Двигател:
Milefff написа:ами аз съм с ГИ на ФОБОС от година и нещо нямам оплаквания, доволен съм.Колцата ми гори 6кг градско и пада до 4 извън града при средна скорост 110-140 + според зависи.
С този двигател - 1,8 20В няма да се радваш на такъв разход - поне 9 извънграда и 11-13 в града на газ.
Върни се в “Автогазови уредби”