:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

ГИ проблем при превключване бензин-газ

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Тонката
Автомобил:
Двигател:

ГИ проблем при превключване бензин-газ

Мнениеот Тонката » Нед 22 фев 2009 22:07

Здравейте...Бих искал да ви питам за един проблем с превключването от бензин на газ,който не го прави винаги(в случай на студено време)!Та като си загрее колата автоматично си прехвърля на газ,но има моменти в които колата глъхне(смисъл че като давам газ все едно няма гориво,а ако успея да стигна над 4000RPM,то тогава се оправя... Става въпрос за ГИ!
Мерси предварително! :)

Потребителски аватар
MrLover
Автомобил: Passat
Двигател: AMX

Re: ГИ проблем при превключване бензин-газ

Мнениеот MrLover » Вто 24 фев 2009 11:37

Колега за да ти отговорят колегите по-конкретно напиши марката на газовия инжекцион, с какъв мотор си, от колко време си с газов инжекцион........Не могат да гадаят хората.....

Потребителски аватар
h_andreev
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: гр. Бургас - VW Vento GT 2.0 2E 115hp 1993 ГИ: D.T.Gas GasTech 704

Мнениеот h_andreev » Вто 24 фев 2009 15:05

Мисля че имам отговор на въпроса ти.

При мен имаше следния проблем: Във студено време ( < 3-4 градуса) след достигане на 40 градуса на антифриза, и 2000 оборота ГИ-то превключва на газ, но колата забива нос, все едно работи на 3 цилиндъра и това се оправя от самосебе си, след около 10-15 секунди работа. Отидох при газаджиите и ги попитах има ли възможност, да се увеличи времето от пускането на газта от бутилката (ел. клапан) до момента на превключването в режим "ГАЗ". Провериха и видяха че това време е 5 секунди. Настроиха го на 20 по мое искане, и от тогава този проблем го нямам

дано това ти помогне

п.с.
аз съм с ГИ D.T.GAS - Полска уредба сложена на мотор 2E

Потребителски аватар
bobipepi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bobipepi » Пон 02 мар 2009 17:41

Колега имам същия провлем със БСМ уредба, а минах на пълна профилактика преди седмица със нужните там смени.Преди и сега проблема е същия.При това при подаване на яко газ колата преминава автоматично на бензин.Ще я карам в сервиза и ще пиша макар че там бях само преди седмица и обясних проблема.

Тонката
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Тонката » Чет 05 мар 2009 23:52

Колеги мерси за мненията ви...
Колата е БМВ 318ис М44 мотор...
Не знам защо,но сега вече не ми превключва при първото преминаване на газ!?Винаги при второто превключване колата работи нормално,върви си,но този проблем почва да ме дразни вече...

Потребителски аватар
bobipepi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bobipepi » Съб 14 мар 2009 12:20

Ходих до сервиза и проблема ми обясниха следния.
-Липса на налягане в бутилката.Напомпаха ми въздух с компресора през пълначката и всичко се оправи уж.Да ама на втория ден пак тая.Причината било в това, че на газстанциите налягането на колонките е ниско и от там липса на налягане в бутилката.Та компресор ли да си купа и при всяко зареждане да пълня и въздух.Някой има ли идея кво става.

Тонката
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Тонката » Нед 15 мар 2009 10:37

Знам ли?!
Не знам,дали проблемите ни са сходни,но на мен само при прехвърлянето ми прави тези магарии...А като прехвърли(на 2-рия или 3-тия път) колата си работи безупречно,не й отсъства динамика!
Като ми се освободи време ще мина на диагностика и аз ще споделя какво са ми казали...

Днес нарпави пак тази аномалия...На отиване сигурно 20км опитвах да превключа от бензин на газ,но не...Докато не стигнах в София и форсирах и ЧУДО!!!
Вечерта като се прибирах превключи без никви проблеми...

Върни се в “Автогазови уредби”