Ако карам само на газ. какво ще стане.
Ако карам само на газ. какво ще стане.
Искам да ви попитам ако карам само на газ през лятото имали опастност за двигатела (смисъл чувал съм че като караш само на газ исъхват дюзите и после било почти невъзможно да я караш на бензин защото прекъсвала много
) По точно имали вероятност това да стане на 1.8моно защото до колкото знам си моноинжекцията си почти като карборатор само къде впръсква отгоре.

Re: Ако карам само на газ. какво ще стане.
Wr450f написа:Искам да ви попитам ако карам само на газ през лятото имали опастност за двигатела (смисъл чувал съм че като караш само на газ исъхват дюзите и после било почти невъзможно да я караш на бензин защото прекъсвала много) По точно имали вероятност това да стане на 1.8моно защото до колкото знам си моноинжекцията си почти като карборатор само къде впръсква отгоре.
Карай и се не бой.
Много "умници" има-ще ти казват колко много ще се скапе мотора и то бързо.
Колегите карат само на газ/такси/и са врътнали по 700-800х.км.И ще карат .
А ти не му мисли много.
От време на време обръщай на бензин и няма да имаш ядове.
- LuIS
- Автомобил: Audi A4 S-Line 2002
- Двигател: 1.9 AWX
Wr450f написа:Искам да ви попитам ако карам само на газ през лятото имали опастност за двигатела (смисъл чувал съм че като караш само на газ исъхват дюзите и после било почти невъзможно да я караш на бензин защото прекъсвала много) По точно имали вероятност това да стане на 1.8моно защото до колкото знам си моноинжекцията си почти като карборатор само къде впръсква отгоре.
кви дюзи при моно?
на седмицата един път я прехвърляй на бензин и няма да имаш проблем..
- StS
- Автомобил: Golf VI
- Двигател:
- Контакти:
vw fan написа:Wr450f написа:Искам да ви попитам ако карам само на газ през лятото имали опастност за двигатела (смисъл чувал съм че като караш само на газ исъхват дюзите и после било почти невъзможно да я караш на бензин защото прекъсвала много) По точно имали вероятност това да стане на 1.8моно защото до колкото знам си моноинжекцията си почти като карборатор само къде впръсква отгоре.
Карай и се не бой.
Много "умници" има-ще ти казват колко много ще се скапе мотора и то бързо.
Колегите карат само на газ/такси/и са врътнали по 700-800х.км.И ще карат .
А ти не му мисли много.
От време на време обръщай на бензин и няма да имаш ядове.
10 години вече нищо не се е случило, нз тия простотии за двигателите кой ги измисля, ама са пълни ИДИОТЩИНИ. Карай си като пич и не го мисли. Послушай колегите и няма да сгрешиш!
- alexx
- Автомобил: SantaFe
- Двигател:
кви дюзи при моно?
Дюза 1 брой,
разтраква се, ако не прехвъляш, от време на време я пали на бензин
- karlos_chakala
- Автомобил:
- Двигател:
Dobre e da q pokarva6 1-2 pati v sedmicata na benzin ina4e moje da ti se prebe benzinovata pompa
Последна промяна от Pichaga на Вто 24 мар 2009 15:07, променено общо 1 път.
Причина: Чакала, а кирилицата
Причина: Чакала, а кирилицата
- GolfGtI115
- Автомобил:
- Двигател:
А така караи караи и после двигателче хвърли
аиде да кара6 500к км САМО на гас и да те видя дали 6те караш като пич 

- dandan
- Автомобил: Passat B5-5
- Двигател: AHA 2003
GolfGtI115 написа:А така караи караи и после двигателче хвърлиаиде да кара6 500к км САМО на гас и да те видя дали 6те караш като пич
Има писано по-горе в темите за предимсва и недостатъци. Няма причини поради които да се изхвърли двигателя, напротив-износва се по-малко. Ако все пак така се струва на някой то това си е негов проблем и да кара както си иска.
- ivo penkov
- Автомобил:
- Двигател:
Карай и не се плаши.Това за дюзите е само за инжекциона.
-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
Не е ли напълно достатъчно да се кара на бензин докато отлепи стрелката?
- R@do
- Батето
- Автомобил: Audi 80
- Двигател: ABK 1993
Абсолютни ниукаквъ проблем няма, лято есен, пролет - достатъчно е температурите да не са отрицателни. Този месец изобщо бенз не е помирисвала моята.
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Пропан-бутанът е щадящо двигателя гориво....имаше специална тема във форума за това!
Карай без притеснение....само ще спечелиш!....пари и ресурс на ДВГ!Само както каза Радо не пали на газ при температури около и под нулата защото скапваш мембраните на изпарителя....после почва да ти гори много и да няма динамика!За бензиновата помпа е все едно дали ще я палиш на бензин или на газ...просто трябва да имаш гориво в резервоара за да не остава помпата на сухо.но има един сериозен проблем,който е причина да покарваш от време на време на бензин....това са тежките фракции на бензина които остават ако той стои дълго в резервоара..те са смърт за помпата..и разяждат всички гумени уплътнения.Затова бензинът в резервоара не бива да престоява повече от месец без да го опресниш!
Карай без притеснение....само ще спечелиш!....пари и ресурс на ДВГ!Само както каза Радо не пали на газ при температури около и под нулата защото скапваш мембраните на изпарителя....после почва да ти гори много и да няма динамика!За бензиновата помпа е все едно дали ще я палиш на бензин или на газ...просто трябва да имаш гориво в резервоара за да не остава помпата на сухо.но има един сериозен проблем,който е причина да покарваш от време на време на бензин....това са тежките фракции на бензина които остават ако той стои дълго в резервоара..те са смърт за помпата..и разяждат всички гумени уплътнения.Затова бензинът в резервоара не бива да престоява повече от месец без да го опресниш!
- I4o_naskov
- Автомобил:
- Двигател:
това за престоялия бензин сие верно.На моя пасат имаше някаде кам един месец и като ми сварши газта и покарах малко на бензин то не беше придарпване и хълцане но щом заредих малко да го омеши и вси4ко се оправи 

- I4o_naskov
- Автомобил:
- Двигател:
Аз не сам много по пестеното особено за колата,но просто искам да нямам проблеми и като трагна на някаде да стигна без проблеми 

Върни се в “Автогазови уредби”