След слагане на "ресет-реле" високи обороти на газ.
След слагане на "ресет-реле" високи обороти на газ.
Колата е поло AAU моно-инжекцион.След слагането на релето колата на бензин се държи както си е била преди, като обороти става въпрос, но на газ са високи.Трябва ли да се пипне по изпарителя, и оборотите в такъв случай или не? Да обобщя, че релето рестартира при всяко палене, не е с ключе.
- Rabbit
- Зайцевъд
- Автомобил: Audi
- Двигател: BAT 2005
Re: След слагане на "ресет-реле" високи обороти на газ.
мога само да спомена, че след ресет и моята кола (Б3 ABS двигател) се държи така. при мен ресета е с ключе и го правя когато се наложи. за да са нормални оборотите на газ трябва първо да загрее добре на безин и тогава да превключи. подозирам, че проблема е в "самообучаването" на компютъра след ресет.
Да де, превключваме на газ при загряла кола, и примерно 5-7 км. и пак са високи.След 30 минути каране на бензин и превкл. на газ, пак са високи.Сигурно и трябва реглаж на изпарителя.
- uJIuaTa
- Автомобил:
- Двигател:
Ако може и аз да се вмъкна в на колегата темата. Моят проблем е същия колата на газ държи високи обороти,а когато прехвърля на бензин всичко си идва на мястото.Оставям е да работи на безнин и като е прехвърля на газ пак държи високи обороти.
- L&R
- Автомобил: CCC
- Двигател:
- Контакти:
изолирай релето и ако се оправи си сложи ключе, при експеримента покарай на бензин без никакви ресети
Като се изолира релето проблема с високите обороти го няма, обаче трупа грешки, и работата на бензин при студена кола е ужас, а с релето е ок .Затова се мъча да разбера дали няма среден вариант.Мисля си, че изпарителя е настроен като колата е била с регистрирана грешка в компа, и сега като тая грешка се махне работи на по-високи обороти.Надавам се да съм написал поне нещо смислено досега 

ми вратни с некои обурот болчето на испарителя и ако неса оправи гу варни както е било и се обърни към газаджия 

ми вратни с некои обурот болчето на испарителя и ако неса оправи гу варни както е било и се обърни към газаджия
Ми май така ще стане

-
- Автомобил:
- Двигател:
При мен на голф 1.8абс има същия проблем на празен ход оборотие са по високи от нормалното 1800-2000.Компа се ресетва при всяко палене.Ако някои знае да каже защо при положение че на гас се ингнорира компа,докато не загрее оборотите са високи.При мен газовата уредба няма още 1000км откакто е монтирана и предстои да се ходи на реглаж.
извинявам се за офф-а искам да попитам как се поставя ресет-ключето на компа как се свързва и ако се изключи докато работи двигатчлят няма ли да стане мазало ?
- L&R
- Автомобил: CCC
- Двигател:
- Контакти:
DIX^ написа:...и ако се изключи докато работи двигатчлят няма ли да стане мазало ?
Не, разбира се не се препоръчва така да караш, но е пробвано и колата си работи.
Да ви кажа реших да си шунтирам релето, и сега е без проблеми на газ, и с нормални обороти, обаче си трупа грешки така
.

Върни се в “Автогазови уредби”