Здравейте,
Имам много странен проблем и не намерих досега да е писано за него. Колата е голф 3 1,6 94г. с газова Ловато. Проблема го има и на бензин и на газ. Пали си ок, в началото си върви ок, но след 2-3-5 мин., примерно като спра на някой светофар тихите обороти падат на около 500, колата се дави, аха-аха да загасне, но не гасне и след още няколко минути каране се оправя. През останалото време оборотите са си добре: около 1000 ако не е загряла и 850-900 като загрее. Някакви идеи от какво може да е? Поздрави.
Много ниски тихи обороти след няколко минути работа
Re: Много ниски тихи обороти след няколко минути работа
Щом го има и на двете горива сигурно е темп. датчик.
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
Или стъпков мотор 

- kossel
- Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
- Двигател: 103 коня 1600 16V
И аз го имам същият проблем, бях набедил синия температурен датчик даже го купих от една морга , ама като замерих стария при 70 -80 градуса показа около 300 ома и разбрах че не е за смяна. Интересно е че понякога се оправят оборотите от самосебе си, например когато колата загрее в задръстване и се включи перката на вентилатора за охлаждане и после оборотите се оправят.
- doktora
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
- Контакти:
Щях да пускам нова тема за да запитам за почти същия проблем, но гледам че вече има доста хора с подобни оплаквания.
Та да си кажа и аз какво ме мъчи.Преди около 3 месеца сменях мембрани на изпарител BRC , след уговорените километри минах да му направят отново настройка.Всичко беше и вървеше добре ноо ... докато се стопли времето. От 3-4 дена забелязвам следното което уточнявам че го прави само на газ - значи паля колата, няма зняачение дали ще е загряла или не, подавам газ, отпускам педала и оборотите падат на 200-300 и аахааа да угасне, след секунда-две почват да се качват но като че ли остава едно неравномерно работене на двигателя.
Все още не съм бутал врътката на изпарителя за ниските обороти.
Та според вас колеги каква може да е причината?Още веднъж ще уточня че този проблем се наблюдава само на газ и то когато след като се стопли времето
.
Та да си кажа и аз какво ме мъчи.Преди около 3 месеца сменях мембрани на изпарител BRC , след уговорените километри минах да му направят отново настройка.Всичко беше и вървеше добре ноо ... докато се стопли времето. От 3-4 дена забелязвам следното което уточнявам че го прави само на газ - значи паля колата, няма зняачение дали ще е загряла или не, подавам газ, отпускам педала и оборотите падат на 200-300 и аахааа да угасне, след секунда-две почват да се качват но като че ли остава едно неравномерно работене на двигателя.
Та според вас колеги каква може да е причината?Още веднъж ще уточня че този проблем се наблюдава само на газ и то когато след като се стопли времето

- kossel
- Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
- Двигател: 103 коня 1600 16V
doktora написа:Щях да пускам нова тема за да запитам за почти същия проблем, но гледам че вече има доста хора с подобни оплаквания.
Та според вас колеги каква може да е причината?Още веднъж ще уточня че този проблем се наблюдава само на газ и то когато след като се стопли времето.
Бягай пак при газаджиите да ти барнат изпарителя или направо върви при по кадърни газаджии
Върни се в “Автогазови уредби”