Размяна на газова бутилка
- I4o_naskov
- Автомобил:
- Двигател:
Размяна на газова бутилка
Колеги искам да питам дали мога да си сменя бутилката понеже моята е 60л и заема много място мога ли да направя размяна за някоя по малка в някои сервиз и изобщо правят ли такива размени. 

Re: Размяна на газова бутилка
правят разбира се но трябва да си я купиш. на мойта тройка сложих 20л спестява място. един съвет: сложи я да легне на задния мост да се разпредели тежеста иначе омеква пружината ако я сложиш от едната страна. сега има тънки бутилки викат им пури аз съм с такава и не заема мн място.
- I4o_naskov
- Автомобил:
- Двигател:
аз ще сложа новата ама за старата някви пари няма ли да ми дадат 

трябва да питаш но се съмнявам, ако не стане пусни я във форума продава, някой може да я купи
- dandan
- Автомобил: Passat B5-5
- Двигател: AHA 2003
Каква е колата колега?
- I4o_naskov
- Автомобил:
- Двигател:
Пасат б4 94г 1.8 АБС-мотор 90 коня
abf написа:трябва да питаш но се съмнявам, ако не стане пусни я във форума продава, някой може да я купи
За старата пари не дават!Но пък за сметка на това вземат за новата.

Аз смених моята 40 със 20л.Заемаше място в гнездото за рез.гума.
Сега е О.к.Място бол.

- nikolai_an
- Автомобил:
- Двигател:
abf написа:правят разбира се но трябва да си я купиш. на мойта тройка сложих 20л спестява място. един съвет: сложи я да легне на задния мост да се разпредели тежеста иначе омеква пружината ако я сложиш от едната страна. сега има тънки бутилки викат им пури аз съм с такава и не заема мн място.

- dandan
- Автомобил: Passat B5-5
- Двигател: AHA 2003
На Пасат Б3 на мястото на резервната гума влиза пура от по-тънките 25 литра. Преместих компресора за централното в десния калник. Аз отидох в магазина и пробвах няколко бутилки и си избрах тази: по-лека е от гевреците, почти на половин цена и остава място да сложиш дори нещо като инструмент. Разбира се купих си малка рез.гума. Не знам как е на Б4...
Пък иначе аз преди това бях с една 30л. но диаметъра й не позволяваше да се вмъкне на това място и стърчеше малко нагоре.Ползвах я около 2 години. Ако мислиш че може да ти свърши работа ще ти я дам на прилична цена(например 15лв),но си малко далечко
Пък иначе аз преди това бях с една 30л. но диаметъра й не позволяваше да се вмъкне на това място и стърчеше малко нагоре.Ползвах я около 2 години. Ако мислиш че може да ти свърши работа ще ти я дам на прилична цена(например 15лв),но си малко далечко

-
- Автомобил: virgine blue B3
- Двигател:
dandan написа:На Пасат Б3 на мястото на резервната гума влиза пура от по-тънките 25 литра. Преместих компресора за централното в десния калник. Аз отидох в магазина и пробвах няколко бутилки и си избрах тази: по-лека е от гевреците, почти на половин цена и остава място да сложиш дори нещо като инструмент. Разбира се купих си малка рез.гума. Не знам как е на Б4...
На моя пасат бутилката е тороидална но е голяма -47 литра . Капака се затваря леко трудно но се затваря . Така че има доста място за пълнене не би имало проблеми със големи бутилки .На такава машина малко не виждам смисъл с малка бутилка все трябва да пълниш тук там .Ако е 20 литрова 80% от нея са 16 литра това градско каране може да са 100-130 км. преход.Все пак въпрос на предпочитание

- I4o_naskov
- Автомобил:
- Двигател:
Мерси колеги за мненията.За сега се отказвам да я махам 4е по принцип не оби4ам да спирам да зареждам,особено ако патувам по дале4,така 4е ще я оставя така пак по нататък ще видим 

от Бургас до София и обратно 7 пъти зареждах, така че за дълго разстояние по добре е голяма бутилка. За малки разстояния е идеална иначе
Върни се в “Автогазови уредби”