Полото е супер на бензин, дава ми 5/100 разход и съм много доволен но тъй като минавам доста километри всеки ден ще го газифицирам...
Много се колебая между газ и метан, имам няколко важни питания:
колко са най малките метанови бутилки, примерно 25 - 30 литрови има ли?
и колко километра мога да мина с такава при разход 5/100 бензин?
колко би тежала такава стоманена бутилка?
ще клекне ли много количката ако и набода метанова уредба? и възможно ли е някакво подсилване на заните пружини ако се сложи голяма бутилка, неискам да ми клекне задницата...
информацията ми е много важна, благодаря предварително.

ГАЗ или МЕТАН? поло 91' 1043 mi
- kossel
- Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
- Двигател: 103 коня 1600 16V
Аз карам на метан от 1 година едновременно с метановата уредба имам и газова
1. Метан 5-6 лева за 100 км
2. Пропан бутан 12-13 лева за 100 км
3 Бензин .... смятай сам ...
Аз съм с 3 бутилки по 20 литра в багажника - 1 бутилка е 18 кг, с 3 бутилки 8 кг метан минавам 200 км на дълъг път и 150 в София в задръстванията
1. Метан 5-6 лева за 100 км
2. Пропан бутан 12-13 лева за 100 км
3 Бензин .... смятай сам ...
Аз съм с 3 бутилки по 20 литра в багажника - 1 бутилка е 18 кг, с 3 бутилки 8 кг метан минавам 200 км на дълъг път и 150 в София в задръстванията
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
- connor cane
- Автомобил:
- Двигател:
Re: ГАЗ или МЕТАН? поло 91' 1043 mi
sa6o46 написа:Полото е супер на бензин, дава ми 5/100 разход и съм много доволен но тъй като минавам доста километри всеки ден ще го газифицирам...
Много се колебая между газ и метан, имам няколко важни питания:
колко са най малките метанови бутилки, примерно 25 - 30 литрови има ли?
и колко километра мога да мина с такава при разход 5/100 бензин?
колко би тежала такава стоманена бутилка?
ще клекне ли много количката ако и набода метанова уредба? и възможно ли е някакво подсилване на заните пружини ако се сложи голяма бутилка, неискам да ми клекне задницата...
информацията ми е много важна, благодаря предварително.
Това 5 бензин е на извънградско, нали?
Метан на това малко багажниче и моторче направо е безмислено.
- kossel
- Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
- Двигател: 103 коня 1600 16V
Забелязах че против метан се изказват хора които нямат метанова уредба. Аз на моята кола имам и метанова и газова уредба и и цъкване на едно копче сменям метан и газ така че директно правя сравнение, ако някой иска ще го повозя просто нямам разлика в динамиката между газ и метан. На бензин върви по-добре обаче и това си е нормално.
- Peterman
- Автомобил: passat b6
- Двигател: BMP 2000 140 hp - 2006
kossel написа:Забелязах че против метан се изказват хора които нямат метанова уредба. Аз на моята кола имам и метанова и газова уредба и и цъкване на едно копче сменям метан и газ така че директно правя сравнение, ако някой иска ще го повозя просто нямам разлика в динамиката между газ и метан. На бензин върви по-добре обаче и това си е нормално.
Колега - обърни внимание на това за какъв двигател става въпрос!

Ако не се лъжа колегата говори за 45 коня, а мощността с газова едва стига, та камо ли на метан! при теб с тоя пасат е съвсем друга работа!

- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
kossel написа:Забелязах че против метан се изказват хора които нямат метанова уредба. Аз на моята кола имам и метанова и газова уредба и и цъкване на едно копче сменям метан и газ така че директно правя сравнение, ако някой иска ще го повозя просто нямам разлика в динамиката между газ и метан. На бензин върви по-добре обаче и това си е нормално.
Приятел, няма как да има разлика пропан-бутан и метан, тъй като плочката ти е една и съща и все си е със суупер малък дифузьор...
Газаджия съм , карал съм безброй кошници на метан, на газ, на бензин, на дизел... съветвам човека от гледна точка на специалист...
- M_POLO
- Автомобил: VW Passat B6
- Двигател: CBAB
аз съм със същият двигател също минаяам много километри градско при това, но не виждам смисъл да се тормози количката с газ метан и тн
- Anbuch
- Полохолик
- Автомобил: VW POLO 6R
- Двигател: CGGB 2010г
- Контакти:
M_POLO написа:.....
Абе има смисъл ама.....верно става по мудна
ей ти моя разход на газ с този двигател и изпарител LandiRenzo
Лято
GAS 335.4 l - 5 570 km
извънградско - 5.60 l/km - 4 440 km
градско - 7.70 l/km - 1 130 km
смесено - 6.02 l/km - 5570 km
Зима
131.9 l - km 2100 km
извънградско - 5.90 l/km - 1725 km
градско - 8.00 l/km - 375 km
смесено - 6.30 l/km - 2100 km
и тия 6 литра X 0.73лв = 4.30 лв

- veselin111
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз също съм с мотор 1043 куб. 45к.с. само че колата е 96-та. Не си струва да слагаш толкова тежест(метан) на тази кола. Аз послушах познат и сега не съжалявам. Сложих АГУ и съм много доволен. Разликата между бензин-газ ми е около половин литър, а вече повече от една година съм я сложил и нищо не съм пипал по нея. На бензин ми гори извънградско около 6л/100км а на газ 6 и малко 6,5л/100км. с точност не мога да кажа(тъй като не се знае кога колко ми сипват на газстанцията), което прави около 5лв./100км при сегашната цена на газта. На метан ще ти е същата цена за пробег, но ще имаш много по голяма тежест отзад в колата и е три пъти по скъпа от АГУ-то. За разход в градски условия е много относително, моята гори между 8 и 10л/100км. Начин на каране, задръстване, студено топло време и т.н.
Все пак каквото и да избереш най-важно е да се направи правилен монтаж и правилна настройка!!!
п.п. Разлика във вървенето на колата, когато е на газ и на бензин не мога да усетя, но със метан се усеща много, особено на такива малолитраж-ки като нашите!!!
Все пак каквото и да избереш най-важно е да се направи правилен монтаж и правилна настройка!!!
п.п. Разлика във вървенето на колата, когато е на газ и на бензин не мога да усетя, но със метан се усеща много, особено на такива малолитраж-ки като нашите!!!
Върни се в “Автогазови уредби”