Тороидална бутилка за Г3
-
- Автомобил:
- Двигател:
Тороидална бутилка за Г3
Здравейте ,интересува ме има ли тороидални бутилки с малки размери т.е. такива които да стават на голф 3 на мястото на резевната гума. От това което успях да намеря с търсачката ( пък и от това което съм чувал ) разбрах че има но високи което налага повдигането на багажника допълнително с някакъв материал ( стироформ най-често) за да се получи изравняване. На мен обаче не ми се прибягва до този вариант, защото все пак се губи обем и багажника става плитък. Ако има такива може ли да ми дадете повече информация -обем , цени ,къде се продават .
Re: Тороидална бутилка за Г3
Ако търсиш българска http://www.kolos-gas.com/bg/thoroid.html
Ако искаш полска избираш между Irene и Stako
Има и турски Atiker
Ако искаш полска избираш между Irene и Stako
Има и турски Atiker
-
- Автомобил:
- Двигател:
Да но тези като ги гледам май ще са високи и ще надвдигат .Нали на голфа мясото за резевната гума е направено малко (за бандажна гума ) и съответно и бутилката трябва да е малка .
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
Не е проблем да си сковеш дървена плоскост, която да изравни пода, а в същото време в нея да има кухини за всички глупости, които стандартно се разхождат из багажника - пожарогасител, аптечка, крик, кука за теглене, въже и Т.Н.
Най-ниските бутилки са 200 или 180 мм, твоя леген е около 130 мм...
Най-ниските бутилки са 200 или 180 мм, твоя леген е около 130 мм...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Тогава излиза че НЯМА такова нещо което търся(т.е тороидална бутилка за Голф 3) .
Да The_Machine знам за този вариант ,даже съм пробвал висока бутилка, но все пак идеата ми беше да не се налага запълване на пространството,защото багажника става по- плитък.
Да The_Machine знам за този вариант ,даже съм пробвал висока бутилка, но все пак идеата ми беше да не се налага запълване на пространството,защото багажника става по- плитък.
- pedalchobaba
- Автомобил:
- Двигател:
Има и 16 сантиметрови "лещи", но те събират твърде малко, пък и едва ли тази височина те устройва.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Да и 16 см ще е над нивото, а обема е пределно нисък ,20 литра. Ако някой все пак направи 130мм -ова бутилка то количеството което ще поема ще е още по-малко което нацяло обезмисля нещата.
- simon
- Автомобил: Hyundai Tucson
- Двигател:
Аз карам с такава бутилка-40литрова/събира 32/Атикер стърчи около 5-6 см.Изравнил съм с някаква стодопорена на вид плоскост/за изолация я ползват ама не е фибран май/.Както Машинката каза всички джунджурии съм събрал там в изрязани ниши.Не е като оригинално,но сложих черен ХДФ под мокета и стана прилично твърдо,разлика особена в обема на багажника не се усеща,седалките пак си падат и място бол
Резервна гума /моята е патерица/не нося,само извън града като ходя я мятам в багажника.

- passenger
- Автомобил:
- Двигател:
Честно казано ми се струва безумие да се сложи 20 литрова бутилка.
Ако караш колата от Дружба 1 до Дружба 2 как да е .... ама иначе

Ако караш колата от Дружба 1 до Дружба 2 как да е .... ама иначе

- pedalchobaba
- Автомобил:
- Двигател:
Защо? С 20 литрова спокойно ше стигнеш от Дружба 1 до Стара Загора.
Бая се замислям, дали като му дойде време на Бръмбъра за газова да не му сложа в дълбокия леген една 14 сантиметрова и отгоре, върху нея, една "патерица" за резервна гума.
Бая се замислям, дали като му дойде време на Бръмбъра за газова да не му сложа в дълбокия леген една 14 сантиметрова и отгоре, върху нея, една "патерица" за резервна гума.
- PuShE_
- Автомобил: Passat 3b5
- Двигател: AFN 1997
- Контакти:
колега,извиняваи че ще ти ползвам темата но ако някой има такава бутилка 2-а ръка да свирка,няма значение литража,трябва ми за г2
- passenger
- Автомобил:
- Двигател:
pedalchobaba написа:Защо? С 20 литрова спокойно ше стигнеш от Дружба 1 до Стара Загора.
Може и да стигнеш, може и да не стигнеш, зависи от много неща, багаж, трафик, околна температура ... знаеш много неща оказват влияние на разхода ... но не това имах предвид.
До Варна колко пъти ще спреш да зареждаш ? А до Добрич ? Не навсякъде има хубави бензиностанции и ще сипваш по селските, а това че на всеки няколко дни или през ден ще си губиш времето да ходиш и да зареждаш ?
Не мога да изброя всички неща, но според мен просто е неудобно.
- pedalchobaba
- Автомобил:
- Двигател:
Всеки сам си решава кое му е удобно и кое не.
Аз съм преценил, че на Бръмбъра багажника му е една раничка. Мани това, ами е плитък и не позволява да изправиш резервната гума отстрани, както става това на Четворката. Идеалния вариант за тази кола е бутилка "леща" и гума "патерица" на мястото на стандартната резервна гума. Ходенето до Варна, което е един път в годината, ще е само с едно спиране в повече, отколкото с по-голямата и тегава бутилка и ако ми се случи някъде да нагрухам калпава газ, то ще е само 20 литра, а не 45 например. А иначе, като гледам дъщеря ми колко кара из София, с малката бутилка ще и се налага да зарежда веднъж в седмицата.
Аз съм преценил, че на Бръмбъра багажника му е една раничка. Мани това, ами е плитък и не позволява да изправиш резервната гума отстрани, както става това на Четворката. Идеалния вариант за тази кола е бутилка "леща" и гума "патерица" на мястото на стандартната резервна гума. Ходенето до Варна, което е един път в годината, ще е само с едно спиране в повече, отколкото с по-голямата и тегава бутилка и ако ми се случи някъде да нагрухам калпава газ, то ще е само 20 литра, а не 45 например. А иначе, като гледам дъщеря ми колко кара из София, с малката бутилка ще и се налага да зарежда веднъж в седмицата.
Върни се в “Автогазови уредби”