:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Свързване на превключвател BRC Elegant 50

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
ogo___
Автомобил:
Двигател:

Свързване на превключвател BRC Elegant 50

Мнениеот ogo___ » Пон 03 авг 2009 12:45

Здравейте,

Изпадна ми един автоматичен превключвател BRC Elegant 50, но за съжаление ми липсва буксата с кабелите му... Не намерих схема този точно модел, но разгледах различни схеми на свързване на други BRC превключватели и открих, че гледан отпред и отгоре крайните 2 извода са +12 и маса. Свързвайки ги светодиодите на превкюлчвателя светват в зависимост от избрания режим (бензин или авто). Остава ми да открия кои са кабелите за подаване на сигнал от бобината и за сигнал към газовия клапан и изпарителя. Не съм ентусиаст да действам по метода "проба-грешка", за да не случи нещо със запалителната система на колата. Ако някой има същия ключ и щракне една снимка на буксата или опише подредбата на кабелите по цветове ще ми бъде напълно достатъчно да се ориентирам.

И още един кратък въпрос - сигналът от бобината трябва да е от нейния - или както някъде гледах трябва да се навият 10тина намотки около някой от кабелите за свещите?

Благодаря предварително!

Ето и малко снимков материал:

Изображение

Изображение

Потребителски аватар
spirof
Автомобил: Audi A4 B5
Двигател: ADR 1998
Контакти:

Re: Свързване на превключвател BRC Elegant 50

Мнениеот spirof » Пон 03 авг 2009 13:46

Това ми прилича на реплика на оригиналния ключ.
Подредбата може да е "всякаква"

Почти съм сигурен че подредбата е следната:

1.празен
2.изход бензин
3.сигнал /5-10 намотки върху високоволтовия кабел на бобината/
4.маса
5.захранване +12 след контакт
6.изход газ

Брои се от ляво на дясно,като се гледа ключа отзад.
С тримера се задават оборотите на превключване. Като се натисне бутончето отзад-принудителен режим газ.

ogo___
Автомобил:
Двигател:

Re: Свързване на превключвател BRC Elegant 50

Мнениеот ogo___ » Сря 05 авг 2009 9:36

Мерси колега - това е верният отговор. Без твоята помощ нямаше да се оправя. :bowdown

пс Доста търсих из нета преди да пусна тук темата и единствено в един сръбски форум се споменаваше точно този модел Elegant50 и те това пишеха,че е "300% "оригинален" бугарски БРЦ :banghead: ..."

Върни се в “Автогазови уредби”