Въпрос газова уредба?

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
emohrisstov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Въпрос газова уредба?

Мнениеот emohrisstov » Сря 16 сеп 2009 19:22

Така колеги, на бащата Вектора (Опел Вектра А) е на газчица. Обикновена газова уредба Старгаз.
Начинът на превключване от бензин на газ става автоматично. Пали се на бензин, дава се малко газ, оборотите се вдигат до 2000-2500 и тя превключва.
Да обаче като ходил човека преди време при някакви "майстори" да му правят изпарителя, тия пичове му омотали едно кабелче около кабела, който отива в бобината и сега зависи от това дали това кабелче е омотано или не, за да превключи на газ.
Нещото, което мен много ме дразни е, че няма значение как е омотано това кабелче, около другия кабел, колата превключва на газ на 1000 оборота. Не е запалила още и вече превключва на газ.
Играх си, пробвах да го омотавам по-стегнато, по-хлабаво, ефект няма.
Въпросът ми е, откъде другаде се регулира това на колко оборота да превключва на газ?

Потребителски аватар
tomi72
Автомобил:
Двигател:

Re: Въпрос газова уредба?

Мнениеот tomi72 » Сря 16 сеп 2009 19:29

Колега мисля че се регулира от самия ключ за превключване.Отзад трябва да има едно малко бутонче.Задържаш на оборотите на които искаш да ти превкючва на газ и го натискаш.поне на моита беше така.Успех.

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Сря 16 сеп 2009 20:28

Я снимай копчето да видим ще го знам ли как се настройва :)
Броя на намотките няма значение, настройката е от ключето...

Потребителски аватар
emohrisstov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот emohrisstov » Сря 16 сеп 2009 21:00

Е го:

Изображение

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Сря 16 сеп 2009 21:09

Аз съм пас... мисля отзад има потенциометър за настройка, но не мога да гарантирам...

Потребителски аватар
emohrisstov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот emohrisstov » Сря 16 сеп 2009 21:12

Аха
Утре ще го гледам отзад :да:

nepreklonniq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nepreklonniq » Пон 21 сеп 2009 7:10

Колега, не се мъчи с този ключ! Имам го същия и така и не успях да го накарам да работи като автоматичен- т.е. да превключва на определени обороти! Писах тук във форума, както и в опелския форум, но никой не ми даде правилна насока за размисъл! Купих си автоматичен ключ и нещата заспаха! Иначе този е много ефектен на външен вид, но за моно инж. не става, става само за пълната инжекция, отзад няма тример като другите ключове, а е с някакви пинове, които се местят в 2 положения.http://media.snimka.bg/2149/010553673.jpghttp://media.snimka.bg/2172/010598871-big.jpg
Колкото до въпроса ти за кабела, дето са го омотали на бобината си е точно така - този, а и всички ключове си искат сигнал от там за да работят!
Като напишеш в гуглето :lol: Старгаз, ти излизат различни фирми и стоки предлагани от тях. Нищо не ти пречи да поразгледаш!
Аз се мъчих достатъчно време с този ключ и си работеше, но само на следните положения - бензин, газ, и някакво средно положение дето се използва за карбураторни мотори да изгори бензина в карбуратора преди РЪЧНОТО превключване на газ. Ходих при доста газаджии, дето са слагали такива ключове преди доста години и никой не успя да го накара да проработи на автоматичен режим! А дори го бях монтирал на колата :banghead:
Все пак, ако ти успееш да го подкараш, бъди така любезен да пишеш, че ми е интересно да разбера къде съм сбъркал :wink:

Потребителски аватар
emohrisstov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот emohrisstov » Пон 21 сеп 2009 9:30

Здрасти колега
Колата е пълна инжекция ;)
От тези пинове отзад регулира ли се нещо?
Преди тази последната интервенция на газаджиите ключът си работеше перфектно. Палеше си на бензин и с вдигането на 2000-2500 оборота си превключваше на газ. Сега не знам кво му стана :roll:
Може да се смени с друг ключ, така ли?

nepreklonniq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nepreklonniq » Пон 21 сеп 2009 20:05

Този пин отзад - едно малко черно пинче :lol: , според газаджиите е точно за различните режими на превключване на ключа. Хубаво е да отидеш там, където са ти настройвали газовата и да ги попиташ защо не ти превключва ключа.
Иначе аз съм с моно, и при мен просто не тръгна този ключ. Така и не разбрах защо. Дори и си писах с един човек от рено форума с такава газова на старгаз, та и при него го нямаше автоматичното превключване. Накрая си купих някакъв автоматичен ключ и сега съм с него - вече 8 месеца си работи идеално. Уредбата старгаз я купих втора употреба и я монтирах на една лада, и определено е доста по добра от моята, която е ловато. Разликата е в изпарителите. Старгаз е доста по икономична.
А какво става, когато махнеш това кабелче, дето са ти го омотали на кабела от бобината?

Върни се в “Автогазови уредби”