Сеат Ибиза - харчи газ
- M_POLO
- Автомобил: VW Passat B6
- Двигател: CBAB
Сеат Ибиза - харчи газ
Здравейте колеги, имам въпрос относно Сеат Ибиза модел 1994 сложих му газ преди около 1-2 месеца но харчи прекалено много, ходих да го гледат няколко пъти и пак хар4и много около 11-12-13 на 100 мотора е 1.4 I. Ако някои може да ми помогне ще съм благодарен или да ми каже какво да направя
- van4ooo
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Сеат Ибиза - харчи газ
По подробно кажи за газовата-нова ли е,инжекцион или моно има ли допълнителна електроника.Изглежда маистора не е от най компетентните вземи го смени.Вероятно е от центровка(на колата или газовата) иди при някои които наистина разбира да я погледне.
- M_POLO
ами точно това е искам да разбера някой който наистина разбира да направи центровка. Газовата е обикновенна всичко е Ловато чисто ново е закупено правиха ми я в един сервиз в кв. Княжево до 26-то училище. Предложете някой наистина добър газаджия?
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
11-12-13 не е някакъв фрапантен разход... силно зависи от стила ти на каране и по кое време и къде караш...
The_Machine написа:11-12-13 не е някакъв фрапантен разход... силно зависи от стила ти на каране и по кое време и къде караш...
Ако е само градско в София е нормално.Имаш и разход L/h.По маршрута ,който пътувам имам светофар с 65 сек.червен сигнал и се минава от 3тия опит.Последния път като погледнах ми показа средна скорост 11км/h.при положение,че карах бързо.
Засечи я на дълго и ако разхода е нормален , трябва да се примириш.
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, като се има на предвид, че газовата бутилка, неможе да се изпразни до дъно, там губиш минимум 2 литра газ, като сметнем че и колата на газ ти качва разхода с 2 литра. Идваме до извода че колата не харчи много. И ако се опиташ да я галиш малко повече няма да се учудя да ти падне разхода на половина.
Ако се съмняваш в колата, отиди от там където си я взел, ще ти направят диагностика. Ще му кажеш че много ти харчи той че барне там врътките към изпарителя ще я направи по-икономична ма няма и да върви много.
Провери си въздушния филтър как е ...? Ако е за смяна го махай... Аз моя го сменях на 5000км
Ако се съмняваш в колата, отиди от там където си я взел, ще ти направят диагностика. Ще му кажеш че много ти харчи той че барне там врътките към изпарителя ще я направи по-икономична ма няма и да върви много.
Провери си въздушния филтър как е ...? Ако е за смяна го махай... Аз моя го сменях на 5000км

Колега ходил съм там няколко пъти ( последните ) преди това съм ходил и на доста други места и според мене там момчетата си разбират много. (Ако става въпрос за момчетата който като отиваш на там са малко след топливо от дясната страна и срещу или до тях има една училище, те ли са ?)
- M_POLO
Wr450f написа:Колега ходил съм там няколко пъти ( последните ) преди това съм ходил и на доста други места и според мене там момчетата си разбират много. (Ако става въпрос за момчетата който като отиваш на там са малко след топливо от дясната страна и срещу или до тях има една училище, те ли са ?)
да точно за тях става дума два пъти ходих и ми казаха всеки път, когато се сменя въздушен филтър да ходя при тях! А ако се махне катализатора дали няма да харчи по-малко?, и има ли смисъл от това...
-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
Не съм много съгласен за смяната на въздушния филтър. Попринцип като се зацапа се променя сместа и колата върви по различен начин. Важно е да се регулира на НОВ въздушен филтър. Пък като го караш половин-една година и го смениш пак с нов по възможност същата марка, какъв е смисъла отново да се регулира...
- luboveliki
- Автомобил:
- Двигател:
е не харчи много колега....голфа ми е 1.4 и харчи някой път 12-13(повечето е 10/100)
газ градско зависи от много неща смесено ми дава 9/100 газ ,а извън града 7,5/100 и те това е ,не може по малко кво ли не съм въртял

- TURL
- Автомобил: Passat
- Двигател: AFN
- Контакти:
не е висок разхода, тия които разправят, че имат 8-9/100 Софийско или бутат колите или лъжат като мангали 

- eradev
- Автомобил: HR-V
- Двигател: D16W1
абсолютно ти е нормален разхода за София. Зависи и как караш и колко настъпваш градско. Моята в Бургас ми гори 10-11 градско говаря при положение, че настъпвам повечко по светофарите. Все пак ти излиза 10 лв на 100 км.
Не е като 9 градско бензин по 1,80лв. 

-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
По-скоро зависи къде караш градско. До сегашната работа 5км=10 минути и то спокойно каране. До предишната 12км=60 минути.
Върни се в “Автогазови уредби”