Здравейте колеги
Имам следния проблем.
Автомобилът е голф 3 1.8 ААМ 75к.с. с газова уредба Lovato - електрическо
На газ работи перфектно разхода е повече от задоволителен, но при работа на бензин, когато карам с висока скорост на 5-та при намаляване на скоростта без да изключвам от скорост в задното гърне имам детонации(това го забелязах след като избуших катализатора).
Каква може да е причината?
Благодаря Ви предварително.

Детонации при работа на бензин?
- Vidol Nikolov
- Автомобил: Jetta 1.6
- Двигател: PN
Re: Детонации при работа на бензин?
Богата смес,недоизгаряне..като я запалиш на бензин пуши ли черно отзад,отвьн усеща ли се миризма на бензин?
Не отделя никакви цветни газове, отзад смърди на изгорели газове, на бензин не бих казал по скоро на изгоряло масло.
Колата си работи перфектно на газ а и на бензин.Винаги се пали на бензин и след това се прехвърля автоматично на газ.Центровката не знам как трябва да е .Делкото не е въртяно, така си е както съм я взел нов внос.
Мисля си да не прави проблем това, че съм избушил катализатора и имам един странен кънтящ звук, гърнетата са здрави.
:(:(
Колата си работи перфектно на газ а и на бензин.Винаги се пали на бензин и след това се прехвърля автоматично на газ.Центровката не знам как трябва да е .Делкото не е въртяно, така си е както съм я взел нов внос.
Мисля си да не прави проблем това, че съм избушил катализатора и имам един странен кънтящ звук, гърнетата са здрави.

- Vidol Nikolov
- Автомобил: Jetta 1.6
- Двигател: PN
ти добре си избушил катализатора-ама сложи ли резонатор или си сьс трьбна снадка/Ако не си подбрал правилен диаметьр се получава задьржане на газовете и колата + всичко останало се спьва ,нормално ли си вьрви след кат махна катализатора,някаква отрицателна промяна да забелязваш?Колега на масло,или кат на такива остри дразнещи пари е миризмата-нормално е ,все пак я караш предимно на гас ,да не те притеснява..на масло едва ли е отзад миризмата ..тя си е отпред при мотора,ако му даваш жега може и да похапва малко-
-да не те притеснява ,ако не доливаш повече от 500-600 грама на 10 000,ако го сменяш на толкова,ама ако си попущва синичко не е на добре
-да не те притеснява ,ако не доливаш повече от 500-600 грама на 10 000,ако го сменяш на толкова,ама ако си попущва синичко не е на добре
Не съм слагал тръба просто си е обвивката на катализатора само съм избушил вътрешността, изпускателната система ми е читава поне за сега , иначе определено върви по добре колата се отпуши. Относно разхода на масло за вече 8000км съм долял някъде към 0,500мл.
- sportul
- Автомобил: Passat B5 Peugeot 407 RHR BVM6
- Двигател: RHR Delphi DCM
ами лоша горивна смес , провери ламбда сондата на първо време
sportul написа:ами лоша горивна смес , провери ламбда сондата на първо време
Колегата те съветва правилно виж си ламбда сондата по принцип като се прецака тя прави такива впечатления за детонация . Пиши после от какво е боледувала . Успех
- R@do
- Батето
- Автомобил: Audi 80
- Двигател: ABK 1993
Кабелите задължително също.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ами колега, не може ли по някакъв начин да се изолира газовата уредба като се спре кранчето на бутилката и се изразходи останалата по тръбопроводите газ? Тогава ще се види дали газовата уредба има отношение. Под детонации пукане ли имаш предвид ?
не беше пукане направо гърмежи,но вече се оправи смених свещите и датчика за температурата(този който е с четирите извода)и сега е добре няма гърмежи поне за сега.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
По принцип проблеми по запалителната система се усещат повече на газ отколкото на бензин. Така че ако е от свещите то би трябвало и на газ да се усеща и то по-зле
Колкото до температурния датчик аз съм карал кола като съм симулирал грешно съпротивление на датчика за да видя какво става. Резултата беше че имаше наистина някакви детонации, чуващи се в задното гърне при високи обороти. На газ колата вървеше ОК, защото там тоя датчик играе роля само за промяна на аванса (ако си с обикновена газова). Колата беше също 1.4 моно на която го тествах.

Върни се в “Автогазови уредби”