Г2; PN '90. Lovato - вакумен, 70 КМ.
Започна да ми мирише на газ в купето. По време на движение не се усеща. Разходът не е скочил или не мога да го засека. Не съм много сигурен /от 2-3 дена е/ но май става само след изстиване на двигателя, т.е. повече от 20-30 мин. Предполагам, че след спиране на двигателя от някъде се просмуква газ, но не знам от къде. Някой имал ли е подобен проблем?
Мирише на газ в купето
- madmen
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Мирише на газ в купето
Tihon написа:Г2; PN '90. Lovato - вакумен, 70 КМ.
Какво значи 70км?
- alien1
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Сутрин при незапален двигател ако ти мирише на газ в купето значи имаш изтичане на газ от някъде и по добре отиди възможно най-бързо на газаджия. Иначе и аз като карам на газ и ако си пусна и парното си понамирисва малко докато е студен изпарителя още. Като загрее добре и започне да изгаря газта като хората миризма не се осеща.
- Tihon
- Автомобил:
- Двигател:
70 КМ = Газовата уредба я сложих няколко дена след като купих колата и сме изминали 70-72 хиляди километра с незначителни проблеми.
На газаджия бих отишъл на секундата, но само ако знам че ще разреши проблема, а не само ще ми вземе парите. Такъв засега не познавам. Който познава...
Не съм много сигурен, но по дедукция май е уплатнител около газовата бутилка. Най- вероятно изпуска газта която е останала в маркучето между изпарителя и газовата бутилка... но не съм сигурен.
Радо, къде се намира тази "съчма на дюзата"?
На газаджия бих отишъл на секундата, но само ако знам че ще разреши проблема, а не само ще ми вземе парите. Такъв засега не познавам. Който познава...
Не съм много сигурен, но по дедукция май е уплатнител около газовата бутилка. Най- вероятно изпуска газта която е останала в маркучето между изпарителя и газовата бутилка... но не съм сигурен.
Радо, къде се намира тази "съчма на дюзата"?
- madmen
- Автомобил:
- Двигател:
Ааааа 70 хил. км е друго
99,9% съм сигурен, че мембраните са сдали багажа особенно пък на вакуумен изпарител, освен това филтърче на газов клапан и чак след всичко това проби със сапун и вода....
п.с. Ремонтния комплект за вакуумен Ловато беше по спомени около 25-28 лв. вземал съм от магазина на "Опълченска" между Симеон и Пиротска.

99,9% съм сигурен, че мембраните са сдали багажа особенно пък на вакуумен изпарител, освен това филтърче на газов клапан и чак след всичко това проби със сапун и вода....
п.с. Ремонтния комплект за вакуумен Ловато беше по спомени около 25-28 лв. вземал съм от магазина на "Опълченска" между Симеон и Пиротска.
- ANNIHILATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Върни се в “Автогазови уредби”