Ниски обороти при прехвърляне на газ

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
Nikkolay
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Ниски обороти при прехвърляне на газ

Мнениеот Nikkolay » Вто 13 окт 2009 17:24

Колеги,
сигурно е писано някъде, но не мога да го намеря. :oops:
Винаги паля на бензин и когато колата се изфорсира над 2500 оборота минава на газ.
Винаги, когато превключва от бензин на газ оборотите ми падат до към 400-500, колата се колебае, но след 1-2 километра каране се стабилизират.
Днес обаче паля си на бензин, тръгвам, и след 5 мин, я изфорсирвам, за да премина на газ. Оборотите рязко падат на 100 и колата гасне. Пак паля на бензин, карам 1 км. и отново прехвърлям на газ. Колата едва държи 100-200 оборота и ако не й давам газ отново отива към гаснене. Чак след още 1 км. каране на газ колата стабилизира оборотите и се колебае между 800-900 оборота
Та колеги, има ли някакъв проблем, според мен не е нормално, и се чудя от какво може да е :banghead:, никога досега не ми е гаснела

Потребителски аватар
nikolai_an
Автомобил:
Двигател:

Re: Ниски обороти при прехвърляне на газ

Мнениеот nikolai_an » Вто 13 окт 2009 17:56

пробваи да си смениш мембраните на изпаритела,нетрябва да гасне,все още не е толкова студено.........

Потребителски аватар
van4ooo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот van4ooo » Вто 13 окт 2009 18:55

Филтърчето сменял ли си(газовото) имали мощност на газ.На бензин прави ли ти проблеми.Може кранчето за оборотите да се е разместило с обикновенна газова ли си.

Потребителски аватар
Nikkolay
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Nikkolay » Вто 13 окт 2009 19:40

van4ooo написа:Филтърчето сменял ли си(газовото) имали мощност на газ.На бензин прави ли ти проблеми.Може кранчето за оборотите да се е разместило с обикновенна газова ли си.

Да, забравил съм да спомена - колата е Голф 3 1,8 моно с обикновенна газова.
Когато загрее си има мощност на газ, и оборотите са нормални. На бензин не гасне, а се колебае между 1000-1100 докато загрее. Иначе нищо не съм сменял. Май ще трябва да ходя при The_Maschine

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Вто 13 окт 2009 19:59

Май започват да минават към зимна газ, защото бая народ реве за донастройка... :)

Потребителски аватар
Nikkolay
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Nikkolay » Сря 14 окт 2009 20:51

Колеги тази вечер карам колата на газ, загаряла си е достатъчно, държи си 80-90 градуса и като освободя от скорост около 10-15 секунди оборотите са на 2000, а после плавно падат до 950. Тая кола вече съвсем се побърка :banghead:

п.п. Иначе днес смених маслото и филтрите

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Сря 14 окт 2009 21:02

давам мой коментар от друга тема
моята кошница след центровката на изпарителя и смяна на карба отказа в това студено врема да подържа обороти,около 300оборота когато е студена,с малко до центровка на карба и изпарителя работата се оправи,като за първо,вместо клапата на смукача да затваря и тогава да подава газ,чрез рамото,с помоща на болта на същото рамо,на газта,направих точно обратното,преди да затвори да подаде малко газ,така регулирам оборотите към 700-800,докато загрее,с смукача,без дая давя,без да вдигам разхода,за сега този трик дава своите резултати :talk:

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Чет 15 окт 2009 7:32

Ако са "сдухани " мембраните(разтегнати ,скъсани),гумичките деформирали(не затварят добре), изпарителя започва да реагира мудно и МПХ неможе коректно да регулира празния ход.
Ако на бензин си работи добре първо започни с реглаж на изпарителя и откачане на клема от акумулатора.Ако не стане,смяна на мембрани и гумички на изпарителя.
Провери изпарителя дали загрява заедно с двигателя или стои дълго време студен.

bayspiro
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bayspiro » Пет 16 окт 2009 12:45

Какво ти е газовото, колега? Ако е от тези с игла на празния ход - "независима система за празен ход" / Ланди-Хартог например/ , при студен мотор замръзва дроселиращия отвор на иглата -> нарушава се подаването на газ на празен ход.
Признак за това е,че ако разклатиш винтчето за празния ход 2-3 пъти в резбата /без да го въртиш/ - оборотите се оправят.
Като загрее - оправя се. Ако си "подпрял" от винтчето празния ход, да не ти гасне студена - на топло оборотите са високи.
Дано съм бил полезен. УСПЕХ!

Потребителски аватар
ckochev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ckochev » Чет 19 ное 2009 20:39

и аз го имам съ6тият проблем на студен двигател не държи обороти и гасне,а на бензин си работи от темата не разбирам каде може да е проблема изпаритела е ловато и е на 30 000 км как се разбира дали са засмяна мембрани и гуми4ки по изпаритела след като колата като си загрее си върви идеално на газ и заковава обороти на празен ход на 900-1000 оборота

Върни се в “Автогазови уредби”