Някой може ли да ми даде съвет къде може да е проблема?
Малката разлика между останалите теми и тая е, че моя е чисто нов, на няма и 500км и вече замръзва много добре и ме е оставяла насред път. Добре, че беше в града.
Въпроса ми е да ми дадете идея от какво може да се получава?
Да дам малко ъкъл на гъзоръкия майстор дето ми го слага какво да бутне.
От изчетеното до тук изключвам възможността да е запушен изпарител - чисто нов е(нещо на "газ" завършва името), всички маркучи на водата са сменени.
И още нещо търся "Добър газ майстор в град Пловдив?
И

Изпарител замръзва
- LuIS
- Автомобил: Audi A4 S-Line 2002
- Двигател: 1.9 AWX
Re: Изпарител замръзва
ходи при Таньо - пътя за Марково
сигурно не е обезвъздушена..
сигурно не е обезвъздушена..
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Възможно е даима въздух в испарителя. Имах подобен проблем и се оправи след като разхлабих малко скобите на маркучите докато текне малко антифриз.
- PuShE_
- Автомобил: Passat 3b5
- Двигател: AFN 1997
- Контакти:
като позагрее колата пипни входящия и изходящия маркуч за антифриза,трябва да са що-годе на еднаква температура,ако не са системата не е обезвъздушена,ако са търси другаде проблема,може да не замръзва изпарителя а филтърчето да е запушено или клапана,след по-продължително каране на газ провери отзаде дали е замръзнала сондата-ако да профилактика на сондата,като сменяхте изпарителя прочистихте ли системата,може и запушена/ударена медна тръба да е
- juve1
- Автомобил:
- Двигател:
nikoi84 написа:Някой може ли да ми даде съвет къде може да е проблема?
Малката разлика между останалите теми и тая е, че моя е чисто нов, на няма и 500км и вече замръзва много добре и ме е оставяла насред път. Добре, че беше в града.
Въпроса ми е да ми дадете идея от какво може да се получава?
Да дам малко ъкъл на гъзоръкия майстор дето ми го слага какво да бутне.
От изчетеното до тук изключвам възможността да е запушен изпарител - чисто нов е(нещо на "газ" завършва името), всички маркучи на водата са сменени.
И още нещо търся "Добър газ майстор в град Пловдив?
И
Колега ако не е тайна кажи кой ти го е слагал да знаем тези които са от Пловдив, и да имаме едно на ум ...

- sensho1980
- Автомобил:
- Двигател:
ако имаш място смькни го по ниско при мен помогна пробваи и ти дано е от това ЧНГ на всички
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги благодаря ви за бързите и адекватни отговори. Ами ходих на газаджията на околовръстното на Пловдив до обращалото след кръговото за форума. Не на обращалото а срещу него има един сервиз за газаови оредби. Днес това което направих беше да оставя колата да поработи на бензин около 20 мин за да може системата да се обезвъздуши сама и след това смених на газ да работи още толкова на празен ход и от време навреме форсирах колата за да видя дали ще замръзне испаритеяля, но за мое щастие това не се случи. Мисля че проблема ми е в това че новия изпарител седи на нивото на маркучите и му идва високо затова когато е студена колата не може да пали директно на газ, а със стария изпарител нямах такъв проблем и при - 5 градуса палеше и работеше перфектно.
Върни се в “Автогазови уредби”