Мирише на газ от към багажника след зареждане-РЕШЕНО

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
Golf_Mon
Автомобил: BMW E90 320i Ibiza 6k1
Двигател: бензинов

Мирише на газ от към багажника след зареждане-РЕШЕНО

Мнениеот Golf_Mon » Вто 05 яну 2010 0:12

Днеска заредих за 10 лева газ. Отивам да платя, връшам се , влизам в колата то се едно братче , тоя отворил багажника и сипал газта в купето :shock:
Паля колата, отварям капака от към изпарителя(Lovato) и изобщо под предния капак грам не мирише.Отварям багажника- мирише.
Прибрах се до нас направих пяната , мазах мазах - никъде не изпуска.неможах да го локализирам.Освен че е около пълначката.А и след това вече не миришеше,върви си , укорява си не мирише.
Ама мен не ме свърта и отивам , сипвам пак 10 лв тоя път на друга газостанция и пак - смард в купето. ...
Само при пълнене мирише и то отднес.Някои сеща ли се нещо. Още утре заминава на гаранционното си обслужване и да я правят. После ще пиша какво е.
Според мене е съчмата на дюзата там при гуменото уплатнение. щото само при зареждане замирисва яко.До сега 6000 безпроблемни километра, и сега утре баш на рождения ми ден ще я карам да я диагностицират. :twisted:

Последна промяна от Golf_Mon на Вто 05 яну 2010 11:35, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Re: Мирише на газ от към багажника след зареждане

Мнениеот The_Machine » Вто 05 яну 2010 0:33

Изпуска или от съчмата или от тръбичкта от зарядното до бутилката - на самата сонда има възвратен клапан, тъй че след като се изпразни тръбата теча спира... :)

Потребителски аватар
Golf_Mon

Мнениеот Golf_Mon » Вто 05 яну 2010 0:36

Meрси че даде отговор по това време,колега.
Ама ако е от съчмата,няма ли да изпуска навън...извън купето.
Възможно е да е от снадката на зарядното с тръбата....

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Вто 05 яну 2010 0:58

Kъде ти е монтирано зарядното устройство?

Може и да е гайката на тръбата към сондата на бутилката... ако не е разцепена просто може да я притегнеш с гаечен ключ, а не да се разкарваш до газаджиите ако са ти далеч... но за всеки случай - отиди, с безопасността шега не бива..

Потребителски аватар
Golf_Mon

Мнениеот Golf_Mon » Вто 05 яну 2010 1:04

точно под левия ми стоп е зарядното.
те снимка:
http://seat-bg.com/gallery/albums/userp ... winter.PNG

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Вто 05 яну 2010 1:41

Гайките на тръбата - може и някоя да се е спукала - дойде ми и на мен една дефектна серия - нещо накриво фрезовани отвътре и си я стягаш и всичко е ОК и след няколко дни се пукат :banghead:
Докато се усетя бях нахвърлял от тях на 50-60 коли, та после зор - ровене по тефтери, звънене на клиенти, че имаше и такива, дето са слагани на 8-ца тръба на сонди без увличащ клапан, та като се пръсне и цялата газ от бутилката - навънка :screwy

Баси виканиците бяха с тогавашния ми снабдител...

Потребителски аватар
Golf_Mon

Мнениеот Golf_Mon » Вто 05 яну 2010 1:47

Ако е спукана тръба ,няма да се налага да ми изхвърлят цялата 20 кг гас, нали? :?
като затегнат кранчето на зарядото могат да си го сменят...

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Вто 05 яну 2010 1:57

Тръбата не може да се спука, може да се спука гайка.
При почти всички случаи няма да има нужда от изпускане на газта,а и да има можеш да я изхарчиш просто, щом като изпуска само като зареждаш ;)

Потребителски аватар
Golf_Mon

Мнениеот Golf_Mon » Вто 05 яну 2010 11:32

Сега се връщам от сервиза.
Оказа се че, зарядното нали е с външна резба и се е отхлабило от гайката с която завършва тръбата към бутилката.Отвихме напълно зарядното , намотахме тефлон и яко затягане.След зареждане, установих че проблемът е решен.
Причината да мирише на газ в купето е , че при зареждане остава тръбата от бутилката до зарядното пулна с гас и при мен, като с ее била разхлабила гайката- гаста която е била в тръбата е излизала, докато не излезе цялата от тръбата.И точно поради тази причина, след като се изпразни тръбичката спира да мирише , и пак по тази причина след 30 тина минути в гаража с пяната неможах д алокализирам от къде изтича, щото напрактика вече не изтича. Хубавото е че съчмата на бутилката е ОК.и вече влязлата гас в бутилката няма на къде да ходи освен към двигателя
Причини:
1.При зареждане , не трябва да се оставя пистолета без да се държи, щото под напора на маркуча и на пистолета леко полеко се получаеа отхлабване на гайката.
2. Презареждането или " набутването" на гас не е желателно.Защото като се напълни бутилката , съчмата затваря и което е повече тярбва да се смести по 60 см тръбичка от съчмата до зарядното.
ВЕЧЕ ВСИЧКО Е ОК
Благодаря на The_Machine , че снощи ме успокои че не е нищо сериозно. Считам темата за приключена.

Върни се в “Автогазови уредби”