Проблем с палене на газ

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
petarlp
Автомобил:
Двигател:

Проблем с палене на газ

Мнениеот petarlp » Пон 24 авг 2009 13:14

Колеги проблема е следния. Когато се мъча да запаля на газ и колата е студена поне 3 часа не е палена, запалването на мотора е трудно. Врътвам 1 път , не пали , 2-ри пак , на 3-ти я вече 100% си пали. Ако завъртя стартера и изчакам 5-6 сек. колата си пали нормално . Просто ме е страх да не разваля стартера с толкова въртене. На бензин колата понякога прави същите симптоми (но по-рядко). Бях е водил на компютърна диагностика и ми казаха , че е от запушена дюза . Слагах каквото ми казаха на liqie moli присадка , но ефекта е нулев. Друго което съм забелязал е , че като карам на бензин и се чува леко тракане от към двигателя ( може би аванс ). Писна ми да ходя по майстори издадох 2-3 по 50 лв за диагностика и нищо. За това съм решил по метода проба грешка да открия сам какво и има .Иначе запали ли колата веднъж проблеми няма с обороти и вървежа . Когато колата е запалила , гася е и пробвам отново и пали веднага . Всякаш нещо я запушва при първоначалното палене. Смених стъпковото моторче , датчика за температурата и няма резултат.
Колата е голф 3 1,4 абд 1992

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Re: Проблем с палене на газ

Мнениеот Winner25 » Пон 24 авг 2009 16:04

Ако искаш да не товариш стартера, като е студена, дай 2-3 пъти контакт без да въртиш и тогава пробвай да запали. Ако се оправи значи от настройките на изпарителя може да се направи да пали от първия път.
Ако на бензин се чува аванса, а на газ не, най вероятно предварението е повече. Така на газ върви по добре, но е възможно да пали малко по трудно.

Последна промяна от Winner25 на Пет 28 авг 2009 13:55, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
petarlp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот petarlp » Пет 28 авг 2009 12:56

и аз се замислям , че може да е от предварението . Но не искам да ръчкам с центровката без нужните инструменти. Препоръчаха ми един майстор ще го посятя скоро. Някой може ли да ми препоръча и някъде другаде свестен майстор във Варна от който е останал доволен? Няма ли някой майстор от форума Варненец :-)

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Сря 02 сеп 2009 16:25

Аз постигам много добър ефект с това червеното копче на ключа, мисля че е за принудително вкарване на газ. В момента в който почна да въртя натискам веднага червеното копче за около половин секунда и пали като кибрит на газ. Иначе е якото въртене дори при температури от около 15-20 градуса - явно си иска пълнене с копчето :)

mravka s drelka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mravka s drelka » Вто 09 фев 2010 23:52

Имам проблем. На газ не пали, когато е студена. Когато загрее няма проблем. На газ пали от вторият третият път. На бензин от първият път пали. Колата е б3 1.8ми, 90 коня. Свещи не са сменяни от година и няколко месеца (40хил км :oops: най-малко ).

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Сря 10 фев 2010 0:36

Ами започни със свещите - ако ли нямаш пари да ги смениш (надали са повече от 30-тина лв комплекта де... ), то поне ги почисти и им докарай работна хлабина.
Прегледай капачката и палеца.
След това си поиграй с настройката на газовата уредба - има доста изписано във форума по въпроса.

mravka s drelka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mravka s drelka » Сря 10 фев 2010 18:35

Парите все не достигат. Но ще ги прежаля. Мерси за съветите. Не ме мързи но ми трябваше начален старт (идеи кое първо да се прегледа)... :beer

Съжалявам не съм писал за резултата.
Тампона под моното беше се скъсал. Смених го и сега е наред. Наложи се да го подменя направо пред авточастите, понеже там повече не запали :)

Върни се в “Автогазови уредби”