Гасне на втора

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
vrangel
Автомобил: vw golf3
Двигател: ABU

Гасне на втора

Мнениеот vrangel » Сря 17 фев 2010 20:20

Здравейте колата ми е Golf3 1.6i от 5 години съм на газ.Колата пали на бензин и автоматично минава на газ след като оборотите се качат над 1800.От няколко месеца имам следния проблем:Карам си на 3 или на 4 намалям и превключвам на 2 зада завия в някоя вторестепинна улица и точно в този момент оборотите падат към 550 колата придърпва и ако неподам ръчно газ гасне.И това го прави на загрял двигател и само на газ а инак колата си върви и си ускорява нормално.На място не го прави изключвах акумолатора сменени са свещите и въздушния филтър,ходих и на компютърна диагностика-всичко е точно няма грешки.Пробвах да вдигна още оборотите но не се получи повече от 750 на загрял двигател не ще.На първа не се проявява.На място при натискане на спирачката не мърдат оборотите.Ако може някой да помогне моите знания се изчерпаха.Изпарителя ми е Ланди рензо не е пипано нищо по него.

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Re: Гасне на втора

Мнениеот pas1.8mi » Сря 17 фев 2010 22:32

Филтърчето в газовия клапан вероятно не си го сменял?Опитай първо това,а следващата стъпка е смяна и на мембраните(минали са 5 год все пак!)!Успех! :wink:

Потребителски аватар
vrangel
Автомобил: vw golf3
Двигател: ABU

Мнениеот vrangel » Чет 18 фев 2010 22:19

Филтърчето го отварях лятото и беше чисто,днес пак проверявях всичко и тъй като нищо неможах да измисля отворих с 1/2 двата крана на тройника и след това успях да си вдигна оборотите.Оставих ги за сега малко над 800 но насъм я карал да я видя как ще се държи.Сега сигурно ще вдигне разхода, преди спокойно си вдигаше 140 и ми гореше 8/100 извън града.

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Съб 20 фев 2010 1:55

Нaпрaви тaкa, че дa не взимa въздух директно срещу посокaтa нa движение и 99% предполaгaм, че ще ти се реши проблемa :)

Върни се в “Автогазови уредби”