мнения за газов инжекцион BRC

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
SceVola_SICK
Автомобил:
Двигател:

мнения за газов инжекцион BRC

Мнениеот SceVola_SICK » Сря 20 яну 2010 20:20

някои кара ли с BRC газов инжекцион?

Потребителски аватар
DimoNN
Автомобил:
Двигател:

Re: мнения за газов инжекцион BRC

Мнениеот DimoNN » Вто 30 мар 2010 5:18

да, слагай, заслужава си парите :да:

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Вто 30 мар 2010 7:51

За мен пък хич не си струват!
Бавни инжектори в стандартния кит (за читави се доплаща още доста... ).
Като технология са доста остарели, но въпреки това през някъде 2-3 години сменят абсолютно всичко, така че да няма поддръжка на резервните части - като се скапе нещо отиваш при тях, те те посрещат засмени, весели и ти предлагат новият им гига-ултра-як газов инжекцион с намаление примерно 100-200 лв (и все пак си остава една шапка с пари с превишена цена) :не:

Потребителски аватар
shpeki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shpeki » Вто 30 мар 2010 15:58

За сервиза им в Дружба съм чел фермани с приключения. Всичките са негативни. По добре не слагай БРЦ, а избери друга марка. Каква ти е колата и с какъв двигател.

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Съб 03 апр 2010 8:30

The_Machine написа:За мен пък хич не си струват!
Бавни инжектори в стандартния кит (за читави се доплаща още доста... ).
Като технология са доста остарели, но въпреки това през някъде 2-3 години сменят абсолютно всичко, така че да няма поддръжка на резервните части - като се скапе нещо отиваш при тях, те те посрещат засмени, весели и ти предлагат новият им гига-ултра-як газов инжекцион с намаление примерно 100-200 лв (и все пак си остава една шапка с пари с превишена цена) :не:

Сервизите в Пловдив и София са на един собственик, който е и официалния дистрибутор на БРЦ за БГ. За пловдивския имам наблюдения, там са ми много добри приятели. Резервни части има, никакъв проблем, даже в четвъртък гледах как ремонтират ГИ на около 10 год. На моя кола се беше прецакал един инжектор(5-годишен)- работеше, но изпускаше съвсвем малко газ-просто смених инжектора, не АГУ-то.
Инжекторите не са бавни :!: , и са точно инжектори- най- хубавото им е че имат еднакъв дебит :!: Защо според теб инцекционите на брц нямат настрйка за изравняване на дебита на всеки инжектор както по-евтините ГИ(при които може да променяш дебита на всеки инжектор, чрез времето на отваряне) При евтиняшките ГИ инжектора е нещо като газов клапан-отваря и затваря и дебита му се определя от отвора, на който разпробиваш дюзата или не е така, а :?:, или че докато работи на още на бензин, към газовите инжектори се пуска ниско напрежение,но без да го отваря, за да затопли инжектора, понеже докато е студен, не работи правилно?
Относно компетентността, само ще намекна нещо-правят едни неща с мегаскуирт и газови инжектори..., газифициране на нискобюджетни проекти, даже някои колеги от форума са наясно с тези неща...а за нормални коли даже няма да говоря...
Има коли и коли, както ГИ и ГИ, всеки преценя дали нова Дачия(нямам нищо против марката, казвам го примерно) или нов Мерцедес, в случая не плащаш само за едното име...

Това всичко ти го пиша, за да си промениш начина на реклама, измисли нещо за да хвалиш твоето, вместо да обясняваш как всичко останало не става, че получава доста...
п.п. не съм газаджия, нито се занимавам с бизнес с агу, само карам на газ :) , не знам и с кои марки работиш!

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Съб 03 апр 2010 9:09

Ок, може би тогава това е политика на сервиза в София - лично там не съм ходил, казвам какво чувам от клиенти.
Какво против калибрацията на инжектори имаш?
И за Кейхин инжекторите ли говориш (за които се доплащаше мисля 100-200 лв) или за собствените разработки на БРЦ?

Проблеми с работата на инжекторите на студено няма, стига да са чисти - като се зацапат всичките започват да страдат при студеното прехвърляне на газ...

Дай ми пример за газифицирането на някоя кола с мега и газови инжектори? На каква кола е станало това и кой го е правил?

Мислил съм да започна да се занимавам и с БРЦ, но отношението на софийските им дистрибутори ме отказа, инак почти съм покрил всички масово разпространени инжекциони в БГ :), с Фобос и ДЕК не ми се занимава, Ланди Ренцо са ми малко криви и те като технология и цени, поне от това , което съм виждал като монтажи и използвани компоненти в китовете им...

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Съб 03 апр 2010 19:50

ок колега, но ще ти пиша на лични, че не съм сигурен дали е коректно да давам информация тук...

Върни се в “Автогазови уредби”