Странно прекъсване

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
Ivich
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Странно прекъсване

Мнениеот Ivich » Сря 19 апр 2006 20:57

Здравейте колеги. Проблемът ми е: както си карам на газ и изведнъж губи мощност и гасне все едно е свъшила газта. Превключвам на бензин и нямам проблем. След като спирам пробвам да запаля отново на газ, но не става - пали, но веднага загасва. В продължение на 20 мин. карам на бензин и в движение пробвам да прпрехвърля на газ и - нямя проблем колата си поема и върви нормално :gruebel Не мога да разбера какво става. Проверявах кабелчетата на клапана на изпаритела - наред са. Дайте някакви предположения.

Потребителски аватар
slavi tsvetkov
Автомобил: 2023 VW TIGUAN ELEGANCE
Двигател: 2023
Контакти:

Мнениеот slavi tsvetkov » Сря 19 апр 2006 21:27

Да не би да ти прави проблем ключето за прехвърляне Газ-Бензин

Потребителски аватар
ItsoVT
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ItsoVT » Чет 20 апр 2006 8:30

:guinnes

Последна промяна от ItsoVT на Чет 27 апр 2006 14:04, променено общо 3 пъти.

iwanst
Автомобил:
Двигател:

Газ

Мнениеот iwanst » Чет 20 апр 2006 16:14

Прилича ми на запушване на някоя тръбичка на газта. Такава грес и прах съм исипвал от тръбичката преди изпарителя че незнам как е минавала газ оттам.... Симптомите бяха като запалиш изгори газта по тръбичките и угасне и трябва да я оставиш 10 минути да надуе пак газта и пак пали...

Потребителски аватар
Ivich
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ivich » Пет 21 апр 2006 21:33

благодаря за мненията, ще трябва да ходя явно на майстор, а относно:
itsovt написа:
Ivich написа:Младежи и моята гаснеше на газ когато е по инерция и само измъкнах маркуча който влиза отпред на въздушния филтър и край. Вече 5000 км. няма подобен проблем. :wink:

Това означава ли , че си решил проблема щото ако е така :lock: , ако не си го решил сори за спама и моето мнение да отидеш на газаджия за настройка на ниските обороти. :wink:

едната тема няма нищо общо с другата поне аз не виждам връзката

Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Re: Странно прекъсване

Мнениеот madmen » Съб 22 апр 2006 7:41

Ivich написа:Здравейте колеги. Проблемът ми е: както си карам на газ и изведнъж губи мощност и гасне все едно е свъшила газта. Превключвам на бензин и нямам проблем. След като спирам пробвам да запаля отново на газ, но не става - пали, но веднага загасва. В продължение на 20 мин. карам на бензин и в движение пробвам да прпрехвърля на газ и - нямя проблем колата си поема и върви нормално :gruebel Не мога да разбера какво става. Проверявах кабелчетата на клапана на изпаритела - наред са. Дайте някакви предположения.

На мен ми прилича на ел.проблем. Най-вече ме съмнява това куцо реле дето превключва газ-бензин! А може и ключа да е.

Потребителски аватар
4i4o-dido
Автомобил: POLO 1.6 6N
Двигател: AEA 1995
Контакти:

Мнениеот 4i4o-dido » Пон 12 юни 2006 7:20

при мен се беше задръстил филтъра на сондата/в бутилката/Като ти свърши газта ,отвътваш фланеца и продухваш.Ако уплатнението се е спекло-слагай ново

Потребителски аватар
gogul
Автомобил:
Двигател: 1989
Контакти:

Мнениеот gogul » Пон 12 юни 2006 7:50

Другият път като вземе да се дърпа,слез и пипни изпарителя на газта да не би случайно да е позамръзнал,
просто предположение :!:

Върни се в “Автогазови уредби”