Ламбда емулатор?

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
black`
Автомобил:
Двигател:

Ламбда емулатор?

Мнениеот black` » Съб 06 ное 2010 17:40

Трябва ми ламбда емулатор. Сондата нещо тотално не работи, а тоя карбуратор има и ECU. Показва стойности от 1.7 до към 2.7 волта даже на бензин! На газ върви добре колата, но мина ли на бензин става една идилия. Чуди се дали да тръгне или не. Глъхне. Първоначално играят и ниските обороти. После се оправя. Искам да си изолирам напълно сондата и сигнал да подава само емулатора. Независимо на газ или на бензин. Не ме интересува разхода и т.н. Само да върви по-нормално на бензин. Предложения някакви? :roll: Да си вържа захранване и един кабел за тоя на сондата, за да подава някакъв постоянен сигнал към ECU. Даже ако може някаква схема на супер прост емулатор като за направи си сам? :roll:
То не емулатор ами сигурно си е симулатор това дето търся. Без релета за превключване газ-бензин вътре и други глупости. Един прост генератор на импулси. :roll:
Изображение Тази схема върши ли работа като изолирам релето? Пробвал ли я е някой? :roll:

black`
Автомобил:
Двигател:

Re: Ламбда емулатор?

Мнениеот black` » Сря 10 ное 2010 19:07

Имам развитие вече. Направих тая схема както си е дадена с релето и карбуратора кротна веднага. Заврях я под бушониерата както си е гола. Без кутия. Утре ще и турим някъв картон да не даде на късо нещо. :lol: Старата сонда я откачих и оставих кабелите за нея да висят. На тая регулирах подавания сигнал до към 0.9-1 волт. :lol:
Ето и как изглежда при мен. Може и по-компактно ама за половин час толкова...
Изображение
Изображение
Може на някой да му свърши работа. :beer

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Съб 13 ное 2010 13:32

Желателно е да настроиш напрежението на около 0.6-0,7 в мах!Това е ламбда фактор около 0.98-0.99!След настройката и пробно кръгче е добре да замениш тример-потенциометъра с два резистора(според положението на тримера)!Това е с цел през някоя по-сериозна дупка да ти се измести настройката и да се чудиш какво е станало!

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Пон 15 ное 2010 16:19

Точно затова инсталирах и Autodata. Понеже един път разместих и кабелите на делкото, та там си пише всичко. Сега гледам ламбда там за PN модел е 0,97-1,03. Предполагам това е волтажа или е въпросния фактор? :roll: Иначе тримера е доста стегнат. Едвам с малка отверка се върти, не вярвам да има проблем дори ако падна в черна дупка. mhihi
Последно го направих импулса от 0.35 до 0.8-0.9 волта. Мисля, че така дава сигнал за "уж" леко бедна смес. Смятам че така е най-адекватно и тихите обороти на газ и бензин заспаха напълно еднакви. :beer

vlado86
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vlado86 » Нед 28 ное 2010 20:31

Здравеите колеги прочетох темите относно ламбда емулатра всичко е ясно само едно не рабрах...
как по точно се монтира емлулатора в купето или коша се слага??
някои слагал ли е емулатор на поло 96 година моноинжекция

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Вто 30 ное 2010 12:46

Ами аз го сложих в купето. Все пак по-добре на закрито нали. И със силиконови кабели изведох към двигателя. Хубаво е да е и в кутийка. Свързването не е нещо особено. Но ако нямаш проблеми с бензина по-добре недей. Колата става леко като спънат кон на газ. Губи се и динамиката. За разхода не знам защото все си карам по един и същи начин. :)

vlado86
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vlado86 » Вто 30 ное 2010 20:29

ами нямам проблем с бензина но.... мисля че ще ми е по евтинко на газ... не знам може би си прав колега тя и колицата не е мн мощна та ще видим...

Върни се в “Автогазови уредби”