дупчене на карбуратор

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
red rider
Автомобил: virgine blue B3
Двигател:

Re: дупчене на карбуратор

Мнениеот red rider » Вто 04 яну 2011 18:19

mupk0Карах три години Голф като твоя с двигател RF 72к.с.Никога не съм имал проблеми с невървеж или прекален разход .Винаги палеше на газ от четвърт оборот , зиме и лете . С 4 скоростна кутия максимална скорост 167 км/ч по GPS на газ . Градско газ 10 зимата около 12-13. Карбуратора му е малко проклет защото не му разбират много хора , или го поправят наполовина или го правят тоталка . Какво не и харесвате на плочката ? Митове и легенди ....
Аз в момента на пасата съм с разпробит , маркуча си играе както иска понеже резбата се е развалила и напролет мисля да запушвам дупката и да слагам плочка .

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Вто 04 яну 2011 18:22

red rider написа:mupk0Карах три години Голф като твоя с двигател RF 72к.с.Никога не съм имал проблеми с невървеж или прекален разход .Винаги палеше на газ от четвърт оборот , зиме и лете . С 4 скоростна кутия максимална скорост 167 км/ч по GPS на газ . Градско газ 10 зимата около 12-13. Карбуратора му е малко проклет защото не му разбират много хора , или го поправят наполовина или го правят тоталка . Какво не и харесвате на плочката ? Митове и легенди ....
Аз в момента на пасата съм с разпробит , маркуча си играе както иска понеже резбата се е развалила и напролет мисля да запушвам дупката и да слагам плочка .

Да те разбирам,че с плочката е повече оферта?Просто искам да пробвам.Все си мисля,че плочката е проблемна,но проблема след ремонтният комплект ако се оправи,значи си е било от него.

red rider
Двигател:

Мнениеот red rider » Вто 04 яну 2011 18:36

Преди да сложа газовата майстора ми каза ..носиш ми колата да работи добре на бензин тогава слагаме газта :dontknow: .Когато я взех не беше добре на бензин , смукача се включваше когато си иска и на светофарите стоях на 3000 оборота :lol: . оправихме това и сложихме газовата ... около 60 000 км съм я карал колата без други проблеми по карбуратора .Освен че протече ускорителната помпа , и платното на економайзера се беше пробило и давеше на бензин ....дори филтъра на изпарителя не съм сменял ....

Потребителски аватар
mupk0
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Вто 04 яну 2011 18:37

red rider написа:Преди да сложа газовата майстора ми каза ..носиш ми колата да работи добре на бензин тогава слагаме газта :dontknow: .Когато я взех не беше добре на бензин , смукача се включваше когато си иска и на светофарите стоях на 3000 оборота :lol: . оправихме това и сложихме газовата ... около 60 000 км съм я карал колата без други проблеми по карбуратора .Освен че протече ускорителната помпа , и платното на економайзера се беше пробило и давеше на бензин ....дори филтъра на изпарителя не съм сменял ....

Не отговори с какво си минал теязи 60к километра(дупчен?).Моето платно и то ще се е скъсало,че дави в момента и ще го сменям.

red rider
Двигател:

Мнениеот red rider » Вто 04 яну 2011 18:55

Моя грешка , с плочка бях :oops: ... а и самият майстор когато го попитах каза ... Аз не го правя по този начин ... с дупчене .

Економайзера ..майстора обърна платното му наобратно и го изолира докато си намеря друг . Тук във форума един младеж ми подари цял за което съм му много задължен .

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Вто 04 яну 2011 19:18

red rider написа:Економайзера ..майстора обърна платното му наобратно и го изолира докато си намеря друг .
на кое викате економайзер колеги

red rider
Двигател:

Мнениеот red rider » Вто 04 яну 2011 19:31

Обграденото с червено ... с две болтчета е хванато
IMG0099б.JPG

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Вто 04 яну 2011 22:03

аз го знам обогатител,излиза гориво през тази човчица където е и клапата за смукача и когато е във високо обороти се пуска през там малко горивце,тоест като има жега демек си натиснал газта, по голям вакум се създава там има и една пружина за съпротивление и като се свие мембраната и пуска гориво през човката,а колко е така не знам, и друго нещо на снимката се вижда тва зеленото сферичното в което влиза и вакуумен маркуч,а тази сфера за какво е?

Потребителски аватар
mupk0
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Сря 05 яну 2011 0:37

По спомен там се съдържа вакуума в системата.Без нея нищо не би работило както трябва. Vacuum Tank се води или резервоар за вакуум.

Върни се в “Автогазови уредби”