Слабо налягане до газов клапан - РЕШЕНО

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Гергин
Автомобил: Passat 4
Двигател: AGG

Re: Слабо налягане до газов клапан ???

Мнениеот Гергин » Нед 16 яну 2011 13:48

Благодаря.
Ша гледам през седмицата да сваля сондата, че може само под колата да се стигне до нея. Да не лежа сега в мокрото.
Тоя Мишо пак ще излезе прав.

Гергин

Re: Слабо налягане до газов клапан ???

Мнениеот Гергин » Пон 17 яну 2011 13:53

Днеска свалих сондата. Махнах цедката, но не ми изглеждаше запушена :shock
Имам въпрос. Като махна цялата тръбичка от където смуче двигателя има отдолу една съчма с пружина. Предполагам е вид предпазен клапан ако се скъса тръба по трасето тази съчма се увлича от налягането и прекъсва газта. Но не съм сигурен.
Като махна цялата тръба и съчма и надуя е добре и няма почти съпротивление. Като я сложа е малко по тегаво, но пак си работи. Въпросът е дали да я изхвърля изцяло или е опасно. И по точни колко опасно.
Уж всичко изглежда наред а не бачка??? Само то тая съчма ще е.

Гергин

Re: Слабо налягане до газов клапан - РЕШЕНО

Мнениеот Гергин » Вто 18 яну 2011 17:14

Пиша за хората с този проблем.
След констатиране на липсата на налягане преди газовия клапан. Изпускате газта от бутилката като затворите първо бутилката от крана, свалите тръбата и отхлабвате крана. Оставяте да изтече. Работете с ръкавици.
Сваляте сондата от бутилката. Предварително си купувате уплътнение ( два броя за всеки случей) за бутилката като има значение италянска ли е каква е. Взимате си и два три броя от пъпките за снадките, 6мм. Аз смених само една, но не е задължително. Може да скъсате тръба или огънете и да трябва да се прави.
Вадите сондата, сменяте уплатнението. И къде е тънкия проблем. На края на тръбата от където смуче газ има един филтър, метален върху пластмасова основа. С нож го махате. Сгобявате като натягате винтовете срещуположно и без огромни усилия. принципът е като при стягане на гуми, но тук са 6бр. или повече. На ръка с отверка за да не срежете уплътнението. Всичко е затегнато и сложено. При стягането на медните тръби стягаите така, че да има възможност да се дозатяга, а не до откат. Затваряте бутилката от крана и сипвате газ за 5лв. няма значение дали ще сипете 2л. газ или 20л. Налягането е еднакво в бутилката. Проверявате с гъбичка и веро какво сте свършили, внимателно и без да бързате. Може да има микроскопични пропуски, дозатягате ако трябва.
Сипвате си една ракия и гледате гордо как имате работеща кола на газ.

Специални благодарности на Мишо от Герман. Веднага ми каза къде е проблема. :drunk
Колегата bajslav също веднага позна. :beer

Последна промяна от Гергин на Съб 22 яну 2011 12:37, променено общо 3 пъти.

Потребителски аватар
bojidar_ka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bojidar_ka » Вто 18 яну 2011 20:06

Колега и аз от неделя немога да изфорсиръм голфа повече от 3 000 оборота .ако подавъм плавно гас се изфорсирва днес смених изпарителя и пак същото .Не съм проверил налягънето на газовия клапън.А в смисъл не ми стана много ясно каква е тази сонда на бутилката (тфа чудо с нивомера и крана ли е ) и цедката къде стои ,на тръбата от бутилката към газ клапъна или вътре в самата бутилка ?

Гергин

Мнениеот Гергин » Вто 18 яну 2011 22:12

Да с нивомера и крана е. И стои вътре в самата бутилка.
Без сваляне не става.
Първо свали преди газовия клапан тръбата и виж колко газ хвърля. С кабел на плюса на акумулатора и плюса на клапана. Трябва да хвърля здраво, облак и скреж :lol: .
Не хвърляли има два варианта. Филтър в клапана или моят проблем.
Сваляш и преди клапана тръбата като предварително си затворил от бутилката газта към двигателя.Викаш приятел и един пуска газта от крана а ти гледай дали хвърля газ и колко. Ако има голяма разлика с предната тръба значи е филтъра в клапана. Няма ли по горе съм писал. :drunk

Потребителски аватар
bojidar_ka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bojidar_ka » Сря 19 яну 2011 5:44

Колега благодаря за бързия отговор.Филтъра на клапъна го смених в петък колата пееше на гас заредих 40 кила гас да съм изгорил 20 и сега има към още 20 в бутилката :shock .Та си мисля да сваля бутилката да вържа друга(имам още една) ако се оправи ще се разделя с 20 литра гас кво да се прави .Но освен проблема с бутилката остана запушена тръбен път сичко друго е сменено.Днес ако ми остане време ще се занимавъм с него .Ще пиша да кажа при мен дали е бил същия проблема

Гергин

Мнениеот Гергин » Сря 19 яну 2011 11:48

Преди да се хвърлиш във филма, свали както ти казах тръбата преди клапана и виж какво се случва. Няма ли налягане, сонда е.

Потребителски аватар
bojidar_ka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bojidar_ka » Пет 21 яну 2011 6:36

Благодаря на колегата Гергин след смяна на бутилката колата се оправи и чесно казъно сега върви доста добре отдавам го на новия изпарител :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: .Явно онази бутилка наистина има проблем с филтъра обаче нямам нито време нито нерви да се занимавъм с нея.

P.S: Към модератор :arrow: Предлагъм да се маркира като важна тема и да стой най отгоре :idea:

Гергин

Мнениеот Гергин » Пет 21 яну 2011 10:39

Еее, нещо хубаво.
Бутилката не я отписвай, цялата работа по отстраняване на филтъра при свалена бутилка ще ти отнеме около 30мин. с пушенето. Само купи уплатнението.
И да знаеш, че не е тръгнала от изпарителя, просто вече си пуска достатъчно газ от бутилката. :roll:

Вчера си прехвърлях така назад във времето и стигнах до следния извод:
Преди три-четири години като взех колата вървежът на газ беше приемлив, но ми правеше впечатление, че след 3500 об. все едно не и достигаше сила :shock Но аз рядко стигам до тези обороти и не обърнах толкова внимание. С течение на времето проблемът се разви с нестабилни обороти на празен ход, но се опряваше от самосебеси :shock
Губеха се и настроиките. Отдавах го на газта и качеството. Леко, леко колата спря да върви на газ като накрая 2500об. бяха мечта. Развитието на темата е ясно по горе.
Още един път ще спомена Мишо от Герман, който ме е спасявал няколко пъти. Той ми подсказа за филтъра в бутилката, след изложените факти.
А завчера си говорех с баща ми и той подхвърли, че когато монтирал газовата на ладата, махнал предварително този филтър, защото давал проблеми :shock А тая лада изкара 18г и 300 хил.км на газ без проблем :shock Свидетел съм :lol: Просто било отдавна и забравил да ми го каже.

Потребителски аватар
golfajiata golf 2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golfajiata golf 2 » Пет 21 яну 2011 23:09

С кабел на плюса на акумулатора и плюса на клапана. Трябва да хвърля здраво, облак и скреж .-Леле колега това с тока от акумулатора и облака газ ми прозвуча много страшно иначе наистина се запушва там. :horror:

Гергин

Мнениеот Гергин » Съб 22 яну 2011 12:10

golfajiata golf 2 написа:С кабел на плюса на акумулатора и плюса на клапана. Трябва да хвърля здраво, облак и скреж .-Леле колега това с тока от акумулатора и облака газ ми прозвуча много страшно иначе наистина се запушва там. :horror:

scare :lol: :lol: :lol: :lol:
Само така изглежда. Няма проблем.
С кабелът е по добре, защото иначе няма как да отвориш този клапан и видиш какво се случва без да си в колата. Трябва само да внимаваш да не ти пръсне в очите или по ръцете, че боли.

Върни се в “Автогазови уредби”