проблем при преминаване от газ на бензин

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
toshivt
Автомобил:
Двигател:

Re: проблем при преминаване от газ на бензин

Мнениеот toshivt » Пон 28 фев 2011 8:01

Ами защото както казах за 1 път карам кола с газ и просто искам да знам от какво може да идва това.Човек не знае на какво ще попадне следващия път ,а и не е лошо да го знае човек,.Може пък и да помогна на някой колега като мен.Не мога да си обясна как колеги могат да карат един автомобил по 10 и повече години.Няма лошо ,но аз толкова време жена си намразих,та камо ли една камара желязо :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Потребителски аватар
Hmmmmm
Автомобил: golf 4 v5 4motion
Двигател: AGZ

Re: проблем при преминаване от газ на бензин

Мнениеот Hmmmmm » Пон 28 фев 2011 8:40

toshivt написа:Здравейте колеги!
Сменил съм доста автомобили,но за първи път карам кола която има и газова уредба.Става въпрос за Венто 1,8 75 коня и имам следния проблем.По принцип колата си върви идеално и на бензин и на газ,но след по продължително каране на газ се появява едно прекъсване при превключване на бензин все едно има недостиг на гориво. Ниските обороти изчезват и колата гасне след отнемане на газта.Даже и при по голяма скорост като превключа на бензин колата буквално се скопява и единствено при форсиране без скорост моторът работи.Вентото винаги сутрин е палено на бензин и винаги в резервоара е имало гориво.Сменени са свещите,въздушния филтър и горивния филтър на купето но проблема си остава.След няколко дни всичко се оправя от самосебеси и колата работи идеално и на бензин и така до следващото ми по-дълго пътуване.Сутрин винаги я паля на бензин,но трябва да завъртя 2-3 пъти за да запали след което всяко друго палене е безпроблемно независимо дали е на газ или бензин.Колата е карам от 7 месеца итова е единствения проблем който ми е създала.Интересува ме мнението на колеги с по-голям стаж на газ или някой който е имал подобен проблем

Колега, не са ти направили зануляване на грешката от ламбдасондата. Иди при якои газадйия и му кайи да ти го направи!

Върни се в “Автогазови уредби”