:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

как да си настроя газовата?

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Re: как да си настроя газовата?

Мнениеот Bai Sando » Съб 04 юни 2011 20:31

Спира се разбира се.Освен ако нямаш клапан на самата бутилка :да:
6 години и още върви без да си чистил филтърчето :shock Явно много хубава газ си нацелил някъде :applause:

Потребителски аватар
minimiro
Автомобил: Audi A3
Двигател:
Контакти:

Мнениеот minimiro » Съб 04 юни 2011 20:41

Bai Sando написа:Спира се разбира се.Освен ако нямаш клапан на самата бутилка :да:
6 години и още върви без да си чистил филтърчето :shock Явно много хубава газ си нацелил някъде :applause:

Хе хе
бе за 6 години смених 3 града и амнаисе газостанций :)
По-скоро е на късмет рал'тата
На бензин ич я нема вече бангията, ма поне на газ се държи още....

Мерси за акъла :)

Потребителски аватар
uCnaHeTcA
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот uCnaHeTcA » Пон 20 юни 2011 19:15

К'во т'ва "филтърче" и съществува ли при обикновените газови :mrgreen: :hmmmm

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Пон 20 юни 2011 20:32

Да.На клапана преди изпарителя е.Намира се в самия клапан и обикновено се отвива едно като чашка и вътре е самото филтърче...

Потребителски аватар
ahhi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ahhi » Сря 10 авг 2011 19:51

Колеги, и аз си загубих настройките на газовата. Не съм наясно(аз) какво исках да направя,но в крайна сметка резултата е : 650км със 70литра газ :lady_angry: средна скорост по бордовия компютър 77км/ч ,абе с 2 думи нормално си карах(мое нормално).За сравнение преди 2 седмици същия маршрут +150км отгоре(общо 800) със 65литра газ.
По едно време се усетих и завих тройника да пуска по-малко газ,та колата се поскопи(ама разхода не ). Как трябва да настроя винта за празния ход ??? Друго което се появи е предполагам от насторйката както си държи оборотите и като дам на свободна оборотите "играят"(200-800),а понякога гасне(рядко). Това със свободния ход го прави понякога само. Второто нещо което ми направи впечатление е като свърши газта и колата не поема повече газ,показва че имам малко(като за 30-40км поне по настройките до вчера).Може ли да съм го отвил прекалено много празния ход и от него да е такъв разхода ??

Потребителски аватар
zdravko555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko555 » Сря 10 авг 2011 20:31

Колеги имам един въпрос относно работата на мембраната в изпарителя и по-точно в настроиката и посредством накатения винт.
Чува се някакъв звук не мога да го опиша точно, но е нещо като трептене на мембраната на басов говорител. Чува се само в купето от от десно под таблото, точно срещу мястото дето е изпарителя и съм сигурен,че от него.
Чува се само на презен ход когато е оставен да работи, като пипна газ то изчезва. Явно е сработване на мембраната, но така ли трябва да е или не?
Кой винт и накъде да пипна,че да се стабилизират ниските и да не пропадат оборотите всеки път като върна газта?
Значи всичко си беше точно докато смених въздушния филтър, ефекта е че на държи ниски обороти.Като пусна по инерция за да спра пред светофар и падат оборотите рязко,стреми се да стабилизира обороти, но ако не подам междинна газ гасне. Това само на газ и на топло и на струдено.
Мисля че сместа е бедна и затова, пробвах да отвия малко винта ама няма ефект, може би повече да отвия ?

Върни се в “Автогазови уредби”