Здравеите,
исках да попитам стандартизирани ли за накраиниците (на бензиноколонките за LPG) за газ по пътя Сърбия /БиХ/.../Германия? Нещо ми се върти, че някъде бях чел нещо за някви адаптери, ама с търсачката не намерих нищо...
Ако ми трябва нещо такова, съм благодарен и
за адреса на магазина, където мога да си го купя.
Мерси предварително.
Адаптер за пълнене в чужбина
- ItsoVT
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Мисля беше обсъждано това и имаше тема но не мога да я намеря.
п.с. виж това върши ли ти работа http://forum.vwclub.bg/viewtopi ... +%E3%E0%E7

п.с. виж това върши ли ти работа http://forum.vwclub.bg/viewtopi ... +%E3%E0%E7

Re: Адаптер за пълнене в чужбина
roadrunner написа:Здравеите,
исках да попитам стандартизирани ли за накраиниците (на бензиноколонките за LPG) за газ по пътя Сърбия /БиХ/.../Германия? Нещо ми се върти, че някъде бях чел нещо за някви адаптери, ама с търсачката не намерих нищо...
Ако ми трябва нещо такова, съм благодарен и
за адреса на магазина, където мога да си го купя.
Мерси предварително.
Пиши къде точно ще минеш и може да ти помогна с няколко газстанции, които са с италиански пистолети.
Запомни в Сърбия НЕ ЗАРЕЖДАЙ !!!!!!!!!
При мен ми сипаха първия път 36 литра за 300 км, понеже ми настроиваха газовата помислих, че е от това и не му обърнах внимание.
Вторият път минх пак 300 км Видин Белград са толкова иии на м...а им
42 литра и го спрях не го видях идиота, а бутилката ми е 40л!!!
Преди три седмици геледам на излизане от Белград лукоил и викам ще слагам. Не ме удари в количеството, но ми отреза главата в курса
на 85 цента ми хвана литъра т.е. двоино.
Нямам думи вече никога!!!!!!!!
Ааа забравих, като зареждах един път бензин ми сипаха повече от вместимостта на резервоара!!
- Чудомир
- Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
- Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES
[quote="GOLF@"]
Пиши къде точно ще минеш и може да ти помогна с няколко газстанции, които са с италиански пистолети.
Не съм решил още дали ще пътувам през Унгария, или през Словения.... Ти все пак можеш да дадеш някои съвет ти къде пълниш по принцип
А за Сърбия - аз там винаги зареждам на ОМВ. Там съм нямал проблеми, преди 3 седмици ми сметнаха курса на 82 цента при зареждане с бензин, така че горе долу бива....
В другата дискусия по тая тема на колегата му трябва маи адаптера, защото уредбата му е Ловато. Моята като е БРЦ трябва ли ми тая пущина?
Мерси още веднъж.
Не съм решил още дали ще пътувам през Унгария, или през Словения.... Ти все пак можеш да дадеш някои съвет ти къде пълниш по принцип

А за Сърбия - аз там винаги зареждам на ОМВ. Там съм нямал проблеми, преди 3 седмици ми сметнаха курса на 82 цента при зареждане с бензин, така че горе долу бива....
В другата дискусия по тая тема на колегата му трябва маи адаптера, защото уредбата му е Ловато. Моята като е БРЦ трябва ли ми тая пущина?
Мерси още веднъж.
roadrunner написа:GOLF@ написа:Пиши къде точно ще минеш и може да ти помогна с няколко газстанции, които са с италиански пистолети.
Не съм решил още дали ще пътувам през Унгария, или през Словения.... Ти все пак можеш да дадеш някои съвет ти къде пълниш по принцип![]()
Мерси още веднъж.
По принцип за Германия ти трябва ACME адаптер, това е този на снимката, където са ти посочили предишна тема. На почти всички газстанции имат адаптери, а и много са с италиански пистолети.
В Австрия са с италински, ако минаваш на Грац имаш ОМВ след града то си има табели Autogas. През краванкен тунел имаш на 125-126 км ОМВ има също италиански.
Словения посока караванкен тунел има преди Любляна пише ауто плин банзиностанцията е петрол.
Хърватска на Загреб юг, но не излизаш на първата, а на втората табела загреб юг. Италиански пистолет, 42-43 цента/л, бензиностанцята е Тифоон зареди на нея, ако минаваш през Грац. Ако пътуваш към караванкен тунел имаш на излизане от Загреб от двете страни на магистралата газ(plin) на INA бензиностанции, а гледай и табелите, защото аз прелетях покрай една беше преди загреб някъде, но не се сещам къде.
Пс. пиши къде ще минаваш в Германия и ще ти кажа къде са там.
Лек път и дано да съм ти помогнал.
- Чудомир
- Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
- Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES
Отговарям само за търсачката
...
Адаптера си го купих от Пловдив - на Лиляна Димитрова след Полиграфията има един малък магазин за резервни части за АГУ.
Минах през Унгария за 2ри и последен път! Такива #$%^& други няма - почти толкова големи идиоти като нашите на границата, орагнизация нулева, километри опашка на границата, някъде 4-5 часа ни трябваше да минем от Унгария към Австрия, на влизане в У. пък трябваше целия багаж да сваля, за да бръкне митничаря в 2 сака и да каже "Прибираи".
Газостанции: В Австрия по данни от Интернет има само 8, и нито една не ми беше по път. В Унгария заредих на Шел, за които ме упъти един унгарец, които караше едно италианско БМВ 740 (затова и помислих, че и тои може да е на газ). Та тои каза, че газ имало в Tata Bania, за което имаше табела от магистралата. От магистралата в посока Tata Bania (НЕ Тата, има и такова) има едно кръгово, след него към километър се стига до един Сеат автосалон, преди салона вдясно се свива и там се вижда Шел-а.
В Сърбия един бензинджия ми каза, че на тяхната магистрала въобще няма газ(!). Там трябва да се търсят странични бензиностанции...В Белград в посока Нови Сад има една директно вдясно след като се слезе на пътя за Н.С., има и табели.
Поздрави и безавариина...

Адаптера си го купих от Пловдив - на Лиляна Димитрова след Полиграфията има един малък магазин за резервни части за АГУ.
Минах през Унгария за 2ри и последен път! Такива #$%^& други няма - почти толкова големи идиоти като нашите на границата, орагнизация нулева, километри опашка на границата, някъде 4-5 часа ни трябваше да минем от Унгария към Австрия, на влизане в У. пък трябваше целия багаж да сваля, за да бръкне митничаря в 2 сака и да каже "Прибираи".
Газостанции: В Австрия по данни от Интернет има само 8, и нито една не ми беше по път. В Унгария заредих на Шел, за които ме упъти един унгарец, които караше едно италианско БМВ 740 (затова и помислих, че и тои може да е на газ). Та тои каза, че газ имало в Tata Bania, за което имаше табела от магистралата. От магистралата в посока Tata Bania (НЕ Тата, има и такова) има едно кръгово, след него към километър се стига до един Сеат автосалон, преди салона вдясно се свива и там се вижда Шел-а.
В Сърбия един бензинджия ми каза, че на тяхната магистрала въобще няма газ(!). Там трябва да се търсят странични бензиностанции...В Белград в посока Нови Сад има една директно вдясно след като се слезе на пътя за Н.С., има и табели.
Поздрави и безавариина...
Върни се в “Автогазови уредби”