Проблем с газ-та

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
troho
Автомобил:
Двигател:

Проблем с газ-та

Мнениеот troho » Пон 10 окт 2011 14:39

Здравейте колеги,имам следния проблем :
Като пусна парното и почва да мирише на газ..
изпарителя ми е сложен точно до предния амортисиор...
проверих газовия клапан,не изпуска от него..

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с газ-та

Мнениеот agent_kowalski » Пон 10 окт 2011 15:54

Много ли мирише или леко само?И то на сурова газ или на същото ,което излиза от гърнето?
Най-вероятно леко ти изпуска от тамк където е хванато гърнето за изходящия колектор.На много коли е така и отива директно в парното.При мен също мирише малко,също и като запаля на бензин също леко мирише на неизгорял бензин от парното докато загрее и не работи двигателя с много богата смес.Проверил съм си за течове по системата нямам.
Ако и ти нямаш течове,значи сигурно е нещо подобно.Ама виж не само клпана,а и гумените маркучи от изпарителя нататък да не са сцепени от тях същи мирише ако изпускат.

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пон 10 окт 2011 21:50

Миризмата на газ или бензин се дължи на наличие на тези вещества в двигателния отсек...сиреч теч има на 100%-газ най-често на газовия калпан за високо налягане,бензин-разложени приводи-капе върху топлите колектори и се изпарява..не се вижда докато не шурне!!!Колата се спира докато не се отстрани теча!!!Иначе риска да станеш подвижна факла е огромен! scare

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Пон 10 окт 2011 21:55

Колега по принцип си прав,че трябва да се провери всичко.обаче човек ако прави разлика между сурова газ и бензин и такива от газове или подобно ще си помогне за локализиране на проблема.при мен от къде идва леко миризмата съм написал и вече бая километри няма проблем.по бензинопровода съм сменил всичко,газта съм гледал всяка една снадка и маркуч и няма ,а си мирише малко от вентилатора.и е от гърнето няма от какво друго.
та колегата трябва просто да си провери всичко внимателно.

Върни се в “Автогазови уредби”